De första dagarna som tant

Jag tycker om att fylla år. Inte just det där med att bli ett år äldre, utan resten. Det är svårt att beskriva men jag tycker om det.

Tisdag var en bra dag. Fredrik & co. dök upp, jag, Gustaf och Johan begav oss till stranden med varsin glass i högsta hugg. Solen sken och det blev årets första dopp, som faktiskt var riktigt varmt. På kvällskvisten blev det tårta, tyvärr tvingades Fredrik & co. avvika tidigare än planerat då Frankrike hade mage att ställa in tåget just den kvällen. Men vi andra åt tårta och de sjöng för mig och jag fick fina presenter och hade det allmänt bra. Sen ringde jag hem och fick en mycket vacker tvåstämmig sång från mina söta föräldrar och sen gick jag och la mig och kunde inte somna.

Den allra bästa presenten fick jag från Skellet i form av några små bokstäver som, om man använde dem på rätt sätt, blev en helt galet bra film. Världens bästa film skulle jag tro (frånsett ballongbus-filmen som ju faktiskt spelar i en egen division). Så tack till alla fina och duktiga skådespelare som förgyllde min 21:a 24 juni.

När jag vaknade i onsdags var jag helt sjukt trött så jag la mig på en soffa och försäkrade mig om att så länge jag hör barnen är det lugnt. Barnen hördes och bara för att jag var trött gjorde jag en 12-timmars arbetsdag. Det borde vara förbjudet. Hujedamej så trött jag var. Men är man gammal så är man!!$

Igår skulle jag också ha jobbat hela dagen om det inte hade varit för de snälla grannarna (som även tar barnen idag på eftermiddagen). Jag gick ner till stranden och blev, om inte brun, så i alla fall rödbrun.. Alltid något.

Imorgon bitti flyttar jag till Fredrik & co. över helgen, ska bli mycket skönt.
I övrigt så är det hett. Stekande hett. T-shirt är för varmt, jag har provat. Men man ska inte klaga!

Hoppas att ni inte fryser ihjäl där hemma, det vore ju för tråkigt!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

24 juni 2008

TUSEN TACK!!



Nu ska vi fira


71 bullar senare

Nu har jag bakat 71 bullar och två tårtbottnar. Jag har även dammsugit och skurat och inte varit ute en sekund, typ.
Förmodligen lika bra det. Min utsända på stranden (ingrids mamma) sa att det inte var varmt utan hett. Och jo, jag kan hålla med utan tvekan! Tack och lov lyckades jag få igång lufkonditioneringen i mitt rum så där är det svalt och skönt.

Ingenting har jag ätit idag heller, förutom en bulle. Den här värmen är rena rama bantningskuren.

Om en timme ska jag gå och hämta busungarna och sen bär det av till flygplatsen. Sen börjar 4 galet roliga veckor, oj så jag ska njuta!

Imorgon kväll byts middagen ut mot tårtkalas. Fem för den!

Nu ska jag nog dricka en liter vatten eller två. (Det är skitbra att det är så varmt för man behöver inte gå på toa så ofta, där sparar man många minuter. Vore kanske nåt för dig Britta..)

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

ugn

Tänkte bara meddela läget.

För en och en halv timme sedan när jag gick till affären var det 36 grader i solen. Nu har jag bakat en tårtbotten och håller på med kanelbullarna. Att påstå att det är varmt skulle vara en underdrift. Det är hett!

Att klaga vore dumt. Då kanske man straffas med regn, och det är ju faktiskt värre när molnen kommer och lägger sig som ett lock. Nä, soligt och varmt får det gärna vara!

Och min tårtbotten ser ut att bli riktigt bra. Då är det dumt att klaga!

Imorgon blir jag tant. Fast mamma sa att det blir man först efter 35. Och så många år fyller jag ju faktiskt inte än!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Jättemycket

Bara för att jag åt jättemycket till middag igår och för att jag åt jättemycket till lunch idag byttes middagen ut mot en promenad. Termometern visade 28 grader och klockan var halv åtta på kvällen. Sånt tycker jag om! Däremot så svettas jag som en tönt nu. Kanske att jag svettas bort några hekton, vem vet?!

Jag har just pratat med min morbror i telefon och han hade vänligheten att upplysa mig om att om mindre än 24 timmar är do här hos mig. Det är jättesnart och jättekul och jättebäst!

Och på tisdag fyller jag år. Kan det bli bättre?!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

La fete de la musique

Och till Italien bar det.
Ärligt talat. Ventimiglia var kanske inte världens häftigaste stad. Men solen sken där och jag hittade en jättefin park där jag satte mig och läste min bok, som äntligen börjar bli lite bra. Sen kom det fram en gubbe (gubbe och gubbe, typ 50-årsåldern) till mig och frågade på italienska var jag kom ifrån. Han fattade inte franska och nästan inte engelska. Sen stod han och pratade jättemycket med mig på italienska fast jag försökte förklara att jag inte förstod ett ord, för det gjorde jag faktiskt inte. Sen fick jag ett blad från en magnoliablomma som han sa att jag skulle stoppa i min väska så skulle det lukta gott, men jag fick inte ha det där mer än en dag. Sen undrade jag vad jag läste för bok.. Jag tror inte att han kände till Håkan Nesser. Sen önskade han mig en trevlig semester och gick. Äntligen. Han var lite läskig!
Sen köpte jag en glass och åkte hem.

Döm av min förvåning när jag kliver in genom dörren och St Tropez-resenärerna redan är hemma. Det hade tydligen varit för varmt där borta. Som att det skulle vara mycket svalare här. Jo tjenare, rena rama ugnen är vad det är! Men hem kom dom i alla fall så det var ju min lugna och sköna helg i ensamhet!

Lite senare kom Jacqueline och frågade om jag inte ville åka med henne och Jean-Claude till la fete de la musique som är typ överallt ikväll. Det ville jag ju jättegärna och som födelsedagspresent bjöd de mig på restaurang i Nice. Mycket trevligt var det, sen strosade vi runt och lyssnade på såväl ljud som oljud. La fete de la musique är en ganska rolig uppfinning, det går ut på att om man har lust så tar man sitt instrument och ställer sig nånstans och spelar allt vad man kan eller inte kan. Kvalitén blir därefter men man ska inte klaga, härlig stämning var det! Och varmt och skönt, tacka vet jag sommar. Sen åkte vi hem och nu sitter jag här i mitt mörka rum och leker nattuggla.

Imorgon är jag bjuden på lunch hos Jacqueline och Jean-Claude. Trevligt ska det bli. Sen är det måndag och det är en bra dag.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Sånt som bara händer när man är ensam hemma.

Uppstigning klockan 9. Frukost på altanen med nybakade scones. Solen skiner och temperaturen stiger.

Idag bär det av till Italien. Vi hörs ikväll!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Ang. biljettbokning

Till alla oroliga kan jag säga att det har ordnat sig.
Jag blev lite arg, ringde Liv och helt plötsligt gick allt jättebra. Prishöjningen ångrade sig och allt gick smärtfritt.

Så nu är det klart. Hem kommer jag.
Den 11 augusti närmare bestämt. Efter 50 veckor i Frankrike.

Usch, helt plötsligt kände jag att jag aldrig vill åka härifrån!
Men hemma är trots allt det bästa som finns. Och hemma i Skellefteå snäppet bättre!

Nu ska jag ta tag i allt jag ska göra, en kväll i ensamhet som denna.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


En midsommar för 20 år sedan

Det är fredag och jag är SÅ glad.

Inte för att jag missar svensk midsommar med allt vad det innebär. Nu när jag tänker efter är jag kanske inte SÅ glad, bara glad.
Men det är fredag. Det är helg och jag är ensam hemma. Det är APvarmt. Solen skiner och jag är på god väg att förvandlas till flytande form.

Jag sitter här och försöker boka flygbiljetter hem. Jepp, att jag gör. För hem ska jag och hem kommer jag även fast det går skrutt att boka biljetter. Jag kan vara sämst i hela världen på det här med biljettbokning. Inget jag lider av till vardags men just idag var det ju lite onödigt. Jag hoppas att min pappa kommer hem snart så att jag kan ringa honom och få lite support. Han är snäppet bättre än jag på det här med biljettbokning, tack och lov!

Ikväll tänkte jag, förutom att boka biljetter, kanske äta lite (jag kom på att jag kunde äta bulgursallad, bra), duscha, tvätta, eventuellt tona håret, vara vaken tills jag somnar och sen kanske gå och lägga mig och sova tills ja vaknar, om jag inte får för mig att åka till Italien imorgon. Vi märker!

Annars lunkar det på. Barnen växer och jag städar. När de inte växer och när jag inte städar så leker vi.

Förresten, idag för 20 år sedan var det en lycklig dag i mångas liv. Speciellt i mitt liv eftersom jag föddes då. En midsommarafton för 20 år sedan.. Tänk vad tiden går. På tisdag är det dags igen, jag sk inte födas på nytt men väl fira min födelsedag med buller och bång. Eller tårta och sol i alla fall. Och släkt och kanelbullar. Kul ska det bli!

Nu tycker jag att min pappa ska komma hem så att jag kan få fixa de där biljetterna nångång.

Glad midsommar på er alla förresten. Ät mycket sill och jordgubbstårta åt mig!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Hallonfluss

Idag är det måndag och Johanna har forslat barnen till dagis. Men igår fick jag betalt för vissa av alla mina femton miljoner övertidstimmar så det var ju trevligt.

I lördags vaknade jag och hade halsfluss. Det var inte alls kul så jag gjorde ingenting på hela dagen. Sen på kvällen åt jag ett antibiotikapiller som Ingrid fick när hon hade halsfluss för några veckor sedan. Igår morse tog jag ett till piller och sen blev jag frisk, det var ju jättebra. Det âr däremot lite tråkigt att jag inte längre kan äta glass som medicin, det var ju så bra att skylla på halsen!

Vädret är lite halvmulet, med lite tur spricker det upp. Det ska tydligen bli tokfint väder hela veckan, blir ju jättebra!!

Annars vetterackarn. Om en vecka fyller jag år, det är ju lite konstigt. Min pappa bad mig fila på en önskelista vilket inte var det lättaste..

Nä men om jag skulle ta och skura lite då.. Förresten, imorse hittade jag en present från Nobel på mattan. Hans middag! Kul va?! Idisslad och klar.. Ibland är livet alltför underbart!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

soligt

Puss och hej. Nu ska jag gå till stranden.

/Johanna Jonsson, från Nice

Sommar och sol

Solen skiner och Johanna har legat på stranden och kanske blivit lite brun på armbågen. (Fast det skulle väl vara konstigt.)

Ingrids mamma har kommit och hälsat på med korvbröd och ostkrokar så ikväll blir det fest, jag längtar. Idolfinal dessutom, ujuj. Och Sverige-vinst igår. Hanssons mål såg ut som ett mål jag skulle ha lyckats med. Fotboll har ju aldrig varit min grej, även fast min gympalärare på högstadiet påstod det. Men hon hade å andra sidan inte många rätt.

I lördags åkte jag upp till Annecy och Linnea. Fast först hamnade jag i Schweiz med alla turkar och portugiser som skulle på fotboll, det var lite kul. Sen åkte vi tillbaka till Frankrike och hade en jättemysig helg. Tack för den Linnea. Och tack till alla buskar och träd och parker och sjöar och alper. Vad är ett Medelhav jämfört med det? Ingenting!
Igår kom jag således tillbaka till mitt Medelhav efter 2,5 timmes försening och en macka. Men min taxi Thomas kom och hämtade mig i en söt liten bil så det gjorde ingenting.

Nu peppar vi för bra väder resten av min tid här nere (nej, jag vet inte när jag kommer hem). Snart kommer morbror & co. Sen fyller Johanna jättemånga år och sen ska vi bara ha kul!!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Vi ses i Nangijala farmor.

Men nu blir jag less.

Jaha. Nu regnar det igen. Eller okej, inte riktigt. Men det är mulet, och det är ju nästan som regn.
Men om sanningen ska fram så har det varit fint väder i några dagar, i tisdags låg jag faktiskt på stranden i bikini och njöt. Men den lyckan varade ju inte så länge, ärligt talat så är det nog bättre väder Sverige än här. Grattis!

Idag jobbar jag över, Ingrid förbereder inför nationaldagsfirande i Monaco och vi har flytt till grannarna. Barnen stör och jag vilar.. Jag har troligtvis feber, är barnen sjuka är jag sjuk. Är det inte fint så säg?!

Imorgon ska jag jobba hela dagen och natten pga nationaldagsfirande (vi snackar Sveriges nationaldag, som svenskar i Monaco firar) och det ska ju bara bli superbra med tanke på mitt hälsotillstånd. Det ordnar sig, sen tar jag semester och åker upp till Linnea några dagar. Det ska bli ungefär hur skönt som helst, bara så att ni vet.

Annars är det lugnt. Idolfinal nästa vecka (vi snackar viktiga saker här) och mitt hatobjekt åkte äntligen ut igår, inte en dag för tidigt! När jag inte jobbar tar jag det bara jättelugnt och det är ju faktiskt himla bra ibland.
Snart kommer släkten hit och då är det troligtvis slut på de lugna dagarna. Man ska passa på att vila när man kan!

Och till sist, grattis alla studenter. Nu är det slut på den lugna skyddade världen, det kommer ni att upptäcka på ett eller annat sätt, var så säkra..

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

RSS 2.0