Man skulle kunna tycka att vi har sett mycket fint

 St Tropez

 St Tropez och bror

 St Tropez

 Monaco

 Medelhavet

+ jättemycket annat också!!

Längtan efter ingenting

Hej hopp.

Lillebror har åkt till kyligare breddgrader och jag sitter barnvakt.
Det var varit roliga intensiva dagar, jag är toktrött och det ska bli skönt med en ledig dag imorgon att göra precis ingenting på!

Barnvakt blev jag ikväll och det är ju faktiskt inte så jobbigt så länge barnen sover, vilket jag innerligt hoppas att de gör ända tills föräldrarna kommer hem. Själv ska jag äta lite och sen bara lägga mig i min säng och ligga där. Eller först ska jag slänga in en tvättmaskin så det blir gjort, men sen. Inte bara lite skönt ska det bli! Allt jag längtar efter just nu är att få göra ingenting, ett slöseri med tid kan tyckas men jag tänker slösa lite tid på att leva, känna att jag lever, tänka alla tankar som inte har hunnits med (bl a på er där hemma), känna efter var i kroppen det gör ont och var det inte gör ont, låta musklerna slappna av och andas flera djupa andetag efter varandra.

Jag och Ingrid har möblerat om i kök och vardagsrum nu på eftermiddagen. Det blev faktiskt bra, barnen springer 100-meterslopp fram och tillbaka och det är ju kul med variation. Jag måste nog hålla mig vaken tills Gilles kommer hem så att jag får se hans min...

Återkommer när hjärnan har återhämtat sig lite, nu ska jag göra ingenting!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Åter i verkligheten

Stressen har lagt sig, pressen likaså.

St Tropez var himla fint. Det var galet mycket folk men vi hade det bra ändå. När vi skulle därifrån skulle såklart alla andra det också vilket medförde att det tog ca 45 min att köra 400 meter. Men efter det gick det ju bra!

Väl hemma slängde jag igång en tvättmaskin innehållande diverse kläder och min mobiltelefon, inte begåvat men den funkar ändå och luktar gott!

Idag var vi båda två duktiga och gick i skolan vilket gick bra. Sen styrde vi kosan mot Monaco, det är ju faktiskt ett lite lustigt ställe. En massa hus mitt i ett berg typ, men kul var det! Vi unnade oss också något gott, varsin pizzabit god nanting!

Nu sitter Erik och övervakar barnen när de äter, de äter väldigt bra när han är där.

Imorgon ska vi göra Nice, hujedamej!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Stressen och pressen

Hujedamej (bra ord). Det var längesen jag var så stressad.
Därför tänker jag nu sätta mig ner (eller jag sitter ju redan) och andas i 10 minuter. Då kan jag ju passa på att delge er hur dagen hittills har varit.

Fransk frukost inhandlades imorse sen bar det av i bil in till Nice. Vi (jag) parkerade på Gilles kontor och sen marscherade vi mot Vieux Nice där det var blomstermarknad med allt vad det innebär (grönsaker, frukt, oliver, sylt, marmelad osv). Sen kutade vi till hamnen, tittade på båtarna som är helt sjukt onödigt lyxiga. Sen kutade vi tillbaka till bilen, bara för att märka att vi inte tog oss ut genom grinden. Då gick jag upp till Gilles kontor och sen löste det sig, även om jag fick mig en liten utskällning av en gubbe. På franska så jag förstod inget :)

Barnen somnade i bilen. Vi kom hem och jag fick i dom lite mat. Efter det har de suttit i sina sängar och busat/bajsat. Värt. Gilles kommer att få en rolig kväll med två trötta barn (Ingrid är ju i Milano)...

Thomas kom förbi och hjälpte mig att tömma bilen på barnstolar och barnvagnar. Som tack fick han smaka morotskaka - 'bisous a ta mère'. Allt med kanel verkar gå hem i familjen Giroud. Jag längtar dock ihjäl mig efter russinlimpan, den ser indeed lockande ut.

Ja, andas var det. Jag har glömt det en hel del idag. Min bror är ju kanske inte världens snabbaste människa, men vindruvor köpte han och gott var det! Nu har jag äntligen fått honom att börja packa, nästa steg blir att försöka övertyga honom om att han inte behöver den stora resväskan för 2 dygn....

Och hoppas att bensinen räcker.. Slut på mina 10 minuter i lugn och ro. Dags att ta ett djupt andetag och hoppas att luften räcker länge. Det är fortfarande mycket kvar att göra..

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

En etta och sex nollor

Jag överdriver faktiskt inte så jättemycket när jag säger att jag har strukit en miljon t-shirtar! Så det så. Tre timmar tog det och ont i ryggen fick jag, men det må vara hänt.

Igår köpte jag mig ett rabattkort för mina tågresor. Kvinnan i luckan tyckte att jag pratade bra franska. Dessutom tyckte hon om mitt namn (och uttalade det riktigt bra måste jag säga). Däremot kunde hon inte stava till min nuvarande adress, så går det.
Jag har även sett min första basker på fransk mark. Tyvärr så satt den inte på en liten man med mustasch, randiga byxor och en baguette under armen, utan på en förnäm kvinna som spankulerade (inte riktigt men mitt ordförråd sinar) längs Boulevard Victor Hugo. Tjusigt värre!

Nu ska jag lösa korsord på franska!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Efterrättsmiss

Min huvudvärk från igår har gått över, Alvedon och sömn är två mycket bra uppfinningar!

Nu har dom börjat bygga i garaget. Det lever om och så fort nån där nere bankar eller vad de nu gör så säger barnen "pappa?". Och det gör dom VARJE gång.....

För övrigt så har det varit lugnt och skönt, Eliot somnade vid matbordet igen och missade efterrätten. Det är inte helt lätt ibland.

Imorgon kommer lillebror så då ska jag försöka hitta till flygplatsen, och därifrån. I värsta fall får jag plocka fram min GPS (som egentligen tillhör Thomas).

Nu dammtorka lite.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Vantväder

Imorse var det kallt. Jackan på och det hade faktiskt varit lite skönt med vantar också.
Nu är det typ 18-20 grader ute, solen skiner fast det är kallt i luften.

Skolan gick bra. Efter skolan gick jag till turistbyrån (som ligger på Promenade des Anglais..) och hämtade en busskarta som jag ska fördjupa mig i senare. Faktiskt jättebra att ha!
Sen strosade jag en smula innan jag sprang till tåget.

Nu ska jag nog gå och stryka lite så att det är gjort. Klockan 17 ska jag hämta barnen på dagis.

Och bra jobbat OF. Såg på norran.se att det var stabilt igår, fattas bara annat! (Det första jag såg på norran.se var dock en familj som kändes bekant...)

Nu strykjärnet!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Hej och hå vad det händer saker ibland

Idag är det söndag. Sist jag skrev var det torsdag, tror jag.

I fredags åkte Gilles till Avignon för att öppna ett försäljningskontor. Jag åkte med Ingrid och barnen till barnläkaren. Efter två timmar i väntrummet blev det vår tur, barnen skrek och vägde 10,2 resp. 9,2 kg. Sen handlade vi hundmat och godis och åkte hem. Till middag blev det en liten sketen pizzarest och sen somnade vi relativt tidigt i varsin säng.

Igår åkte vi och handlade på förmiddagen. Eliot somnade i min kundvagn efter en kvart så jag fick gå runt och bära honom istället, ganska mysigt och tungt efter ett tag. Eftermiddagen ägnades åt ingenting, ganska skönt. Sen på kvällskvisten kom Gilles tillbaka, vi åt middag framför rugbyfinalen och för den oinvigde så kan jag meddela att Sydafrika vann och Frankrike missade pallen.

Idag däremot, oj så mycket som har hänt idag. På förmiddagen tog jag bilen och körde en runda, helt själv! Jag körde till dagmamman så nu vet jag att jag hittar dit, sen körde jag ner till köpcentret och därifrån så nu vet jag att jag hittar dit och tillbaka också. Helt enormt bra!
Sen var vi bjudna på middag till grannarna (Jacqueline och Jean-Claude) kl 13. Middag kl 13, ja det är sant. Gott var det och mätt blev jag. Efter maten kom Thomas på att jag skulle få låna hans GPS nästa helg när det troligen bär av till St Tropez, så han visade hur den funkade (bytte språk till svenska så att jag fick översätta allt osv).
Sen började det röjas i garaget eftersom de ska börja bygga om nästa vecka. Det ledde till att jag numera har ett piano i mitt rum! Kanske inte världens mest stämda piano, även jag hör att det är ostämt. Vissa tangenter funkar inte osv men det är fortfarande ett piano från år 1900.
Thomas fiskade även fram SIM-kortet som jag skulle få och dra mig baklänges på en tallkotte men det fungerade! Det finns dock inga pengar men det är ju lätt ordnat. Så nu har jag en fungerade mobiltelefon med väckarklocka, fantastiskt.
Och bara för att det har varit så händelserikt hittills så räcker det inte. Jag har fått strykjobb! Förmodligen typ 4 timmar/vecka vilket ger 28 euro/vecka vilket ger nästan 120 euro/månad vilket är nästan exakt vad skolan kostar, så det är ju helt enormt bra! Inte för att jag på något sätt känner mig fattig men pengar är alltid bra att ha! (Speciellt mynt om man ska åka tåg)

Ja, det var väl allt som har hänt sen sist. Nelly-Lou säger 'gateau' och Eliot blänger på henne och säger 'kokka' (kaka). Han må se fransk ut men han är mer svensk än många andra!

På återläsande och spela fint ikväll pappa (eller rättare sagt; se till att alla andra gör det också)!!

Imorgon blir det Pitepalt till middag!! Jag längtar i alla fall...

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Svensk succé

Jag har nog kanske eventuellt en liten smula hemlängtan. Jag skulle faktiskt hellre vilja gå hemma i höstrusket, krama mamma och pappa och ha sluppit magsjukan.

Ja, det skulle jag faktiskt!

Men om två månader kommer jag hem och då har både bror och Liv varit här och hälsat på mig. Tiden går snabbt!

Mina kanelbullar blev lyckade, dock utan pärlsocker. Sånt finns inte här nere tror jag, bara salt i pärlsockerformat men det var ju inte aktuellt! Dom blev inte bara lyckade utan även helt enormt uppskattade. Thomas åt tre på en gång, Gilles såg ut som ett barn på julafton och Ingrid svimmade nästan av lycka. Eliot åt också med förtjusning men Nelly-Lou gav sin bit till Nobel (hon ger allt till Nobel). Så ja, Erik kan nog ta med fler jästpaket att stoppa i frysen. Eventuellt vetemjöl också för jag tror att det var det som var grejen! Och jag har aldrig förut hört så många fina ord på franska, snacka om att göra sig populär med hjälp av några kanelbullar!

Strejken fortsätter, jag som har tänkt åka in till stan och besöka en turistbyrå, det vågar jag inte göra nu. Däremot så kom jag på att jag också kan strejka nästa vecka. Jag ska blöjstrejka! Inte byta en endaste blöja på hela veckan, åh så skönt! Imorse sa Ingrid och Gilles "båda två har bajsat, hejdå" och sen for dom med ett leende. Man blir glad ända in i själen alltså!

På matfronten ser det ut som så att jag åt lite pasta Bolognese till middag igår, det smakade kräks (allt jag äter smakar kräks) men jag åt ändå och mådde bra efteråt. Till lunch idag har en yoghurt just slunkit ner så man skulle ju kunna säga att jag i princip är tillbaks på banan igen.

Nu ska jag städa klart badrummet så slipper jag göra det imorgon. Det är en bra filosofi jag har!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Det tar sig...

...som mordbrännaren sa!

Imorse drack jag en kopp te. Till lunch åt jag en yoghurt och en banan. Däremellan har jag faktiskt ätit lite bröd också.
Som sagt, det tar sig!

Till råga på allt åt jag faktiskt typ tre tuggor middag igår kväll. Måltid nr 1 på tre dygn, det är faktiskt inte riktigt klokt vad man kan må bra utan att äta något. Även om det ju faktiskt är trevligare att äta!

Nu sover barnen. Vi tog oss en promenad på förmiddagen, skönt med frisk luft även om det var en smula kyligt, jag var tvungen att ta på mig jackan. I eftermiddag ska jag också ta barnen fram till kl 16 eftersom det är strejk på tågen vilket innebär att Ingrid inte tar sig hem från jobbet. Så är det med de franska tågen!! Förmodligen blir det bullbakning i eftermiddag, jag är peppad!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

67 timmar är många timmar

Hej hopp!
Efter att inte ha ätit ett endaste mål mat på ungefär 67 timmar har jag precis intagit dagens lunch, bestående av ett skalat och skivat äpple samt en rostad macka.
Det var faktiskt en stor portion med tanke på att jag har levt på några enstaka kex under de 67 timmarna. Till middag kan det kanske bli en yoghurt om jag känner för det. Faktum är att jag har tappat 3-4 kilo sen i lördags och magen ekar. Men jag ska ta det lugnt, lagom till jul kan jag kanske äta normala portioner igen (hoppas jag).

Skola idag igen, det var kul trots att vi gick igenom relativa pronomen som inte alls är kul! Sen bar det av hem och nu ska jag faktiskt städa golven. Så pass mycket ork har jag nog, även fast jag är helt enormt trött (jag sov 9 timmar inatt). Det kommer att bli tidiga kvällar i veckan tror jag!

Nu ska jag angripa golven, åh så jobbigt. Men snart är det gjort!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Inte alls som jag tänkt mig

Snacka om att få se sina planer gå upp i rök.
Min myslördag blev allt annat än mysig. En dusch blev det och laxen blev god, även fast jag hade lite ont i magen. Sen fick jag mer ont i magen, så mycket att jag inte kände för glass. Såg Ice Age 2 tills middagen (och lunchen) återvände upp och ut.

Magsjukan var ett faktum.

Kl 5 på söndag morgon var det över, och då hade jag inte tagit mig ner till min säng. Sov i soffan till kl 10 då jag gick ner och fortsatte sova, vilket jag gjorde i princip hela dagen (då jag inte pratade med mamma i telefon).

Inget bad. Inga bullar. Ingenting. Helt värdelöst jobbigt och tråkigt.

Familjen kom hem kvart i 9. Då fick jag te och cracotter (nåt kex-liknande). Det var snällt och förmodligen bra eftersom jag inte hade ätit något på drygt ett dygn. Sen sov jag skönt hela natten.

Vaknade halv 8 imorse och kände mig förvånansvärt pigg. Åkte till skolan, givetvis på tom mage. Och nu sitter jag här. Med magknip, inte illamående. Så fort jag rör på mig får jag ont i magen, därför ska jag lägga mig på min säng och inte flytta på mig förrän jag måste.

Men då har jag haft min första magsjuka sedan fyran, tack för den!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Potatis, ris och pasta

Imorse klev jag upp halv 9! Efter att ha gått och lagt mig kl 21.30 en fredagkväll så var jag rätt utvilad.
Familjen åkte iväg till St Tropez och lämnade mig åt mitt och Nobels öde.

Jag strök och dammsög. Eftersom huset har varit drabbat av magsjuka i veckan såg det ut därefter också. (Alltså väldigt ostädat pga orkeslöshet). Sen tog jag mig en promenad för att kolla badhusets öppettider, imorgon blir det ett morgonpass, jag längtar. Därefter besöktes affären, jag måste ju leva på nånting i helgen.

Sen har jag inte gjort så mycket. Eller jo, ätit fiskpinnar och potatis. Till middag blir det ungsstekt lax och tomat, ris och en ytterst hemmagjord och improviserad sås. Tur att jag har ätit mat förut så att jag vet på ett ungefär hur det ska vara..

Eventuellt tar jag mig ett bad, eller en dusch. Och bänkar mig framför tv:n med lite glass och banan. Visst låter det ganska bra?

Imorgon efter badet ska jag äta pasta till lunch, snacka om att äta varierat! Efter det ska jag baka bullar utan kavel. Får se hur min improvisationsådra löser det. Bullar ska det bli!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

34 grader

Tillbaka i verkligheten.

Från 7 minusgrader kl 5 imorse till typ 27 plusgrader här och nu. A slight difference!
Alla flygresor gick galant. En hel del turbulens men då händer det ju något.

Dagens miss: Johanna glömmer sin mobil hemma. Lite korkat och jätteklantigt. Fast jag har med mig en annan mobil, dock inget sim-kort. Men det ordnar sig, jag litar på Thomas....

Barnen har vuxit och blivit uppskattningsvis dubbelt så stora, (jag är inte känd för att jag är bra på att uppskatta), även fast de har haft magsjuka i veckan. Eliot i måndags, Nelly-Lou i tisdags och Ingrid i onsdags. Bra av mig att åka hem!
När Eliot vaknade och jag kom in ställde han sig upp och hoppade i sängen med världens största leende. Sen skulle han visa alla sina fina Nalle Puh-klistermärken på väggen. Nelly-Lou log mest bara. Sen fick dom böcker och det blev en stor succée!

Eventuellt sticker de till St Tropez över helgen. Det vore ganska skönt. Då hinner jag återhämta mig osv. Baka bullar och stryka. Och sova en hel massa eftersom jag inte kommer att ha någon mobil eller några barn som väcker mig. Hur ska det gå?!

Till sist vill jag bara säga att min mamma är söt och min pappa är i Gällivare!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Långlördag

Hej!
För sju timmar och en kvart sedan klev jag upp. På riktigt. Då var det faktiskt mörkt ute, ganska skönt.
Sen vaktade jag barn till halv 10, Ingrid och Gilles försov sig, de skulle ju kliva upp halv 9... Men det gick ju ganska smärtfritt. Och att de inte hade vaknat tidigare är ju bara ett under. Barn på 1,5 år är inte ljudlösa direkt.

Sen bar det av in till Nice, hela familjen faktiskt. Eller Gilles och Jean-Claude åkte först och efter kom jag, barn, Ingrid och Jacqueline. Gilles skulle montera något på sitt kontor så då fick jag och barnen veta var pappa är hela dagarna. Jag följde med Jacqueline till blomstermarknaden i Gamla stan. Det är inte klokt vad mysigt det är. En massa blommor, frukt och grönsaker, superhäftigt. Hur mycket vindruvor som helst för en knapp tjuga, det är prisvärt för de är goda som rackarn! Jacqueline visade också rådhuset där alla gifter sig på lördagar och typ justitiedepartementet och operan och lite annat. Efter det hämtade vi Ingrid och barnen och gick en sväng i stan. Tur att vi var tre stycken så att vi kunde hålla koll på en sak var - Eliot, Nelly-Lou eller barnvagnen. Annars är det lätt hänt att något/någon blir glömd.

När Gilles och Jean-Claude hade byggt klart på Gilles kontor åkte jag tillbaka hem med Jacqueline och Jean-Claude, fick med mig lite baguette och vindruvor in och sen frågade jag på klingande franska om de möjligtvis skulle kunna skjutsa mig till flyget på måndag. Det kunde dom!

Och nu har jag precis njutit av min, hittills, franskaste lunch: baguette med god ost och några vindruvor. Det tar sig!

Ikväll har jag blivit medbjuden av mina tyska vänner på en utenatt i Nice, tror att jag hoppar den med tanke på min huvudvärk och den arla morgonstunden idag. Imorgon skulle de åka till Antibes och spana, får se om jag hakar på då eller om jag känner att jag måste packa och städa. Det visar sig!

Och till min stora fasa har jag börjat hitta smygblonda hårstrån på min skalle. Nu har jag varit i solen på tok för länge, 27 grader och sol idag. Ska bli skönt att komma hem till lite höst, röda löv och blött regn. I lagoma doser är det ju ganska trevligt faktiskt!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Andra bullar

Trött är bara förnamnet. Och värre ska det bli. Imorgon har jag lovat att ta barnen på morgonen så att föräldrarna kan få sova. Jag ska ju ändå "hem på en veckas semester nästa vecka"... Det blir med andra ord en tidig kväll ikväll och en lång dag imorgon.

Idag har Eliot varit på USELT humör och jag har försökt städa. Men på något sätt gick det ändå. När jag sen skulle stryka dök det upp en hantverkare som skulle fippla med det mesta i huset så jag hann aldrig stryka Gilles 5 skjortor som ligger och väntar.

Istället somnade jag och vaknade ibland för att det tjöt av bara rackarn. Sen var jag tvungen att kliva upp när han skulle fippla i mitt rum och nu sitter jag här sömndrucken och rufsig i håret. Men det får jag vara!

Igår kväll hängde jag med Gilles på en löprunda, det är inte klokt vad jag springer. Härligt i sinne var det och varmt. När vi kom hem blev jag lite lätt utskrattad för att jag aldrig har smakat japanska bär som jag inte kommer ihåg vad de heter. Goda var de!

Idag har det inte blivit något dopp i det stora blå, det är bara 25 grader och jag har lite huvudvärk. Det blir batteriladdning inför morgondagen istället!

Och till er som undrar så blev det ingen kanelbulle för mig igår. Kanelbullens dag finns inte och inte kanelbullar heller. Ingrid hade tänkt baka franska kanelbullar (typ smördeg och fuskerier) men eftersom hon jobbade över så blev det inga bullar. Tur att jag sla åka hem på måndag då så att jag får äta kanelbullar!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Tänk ändå

Nu är det bara en arbetsdag kvar innan jag får åka hem till kylan. Jag längtar, det ska bli kul! Det verkar också som att alla mina flighter inte är inställda eller ombokade på nåt sätt, det känns ju skönt. Peppar peppar....

Idag fick jag jobba över tre timmar. Då blev det en promenad till stranden och jisses så varmt det var. (Har väl varit 27 grader idag.) Om det är lika varmt imorgon blir det ett dopp i det stora blå på eftermiddagen, skönt!
Idag har jag även städat badrum och skurat en våning så nu är jag trött. Men jag ska nog toppa med lite strykning nu, två par jeans tror jag att det är, plus kanske någon av mina tröjor. Sen ska jag nog läsa ut min bok, jag kunde inte göra det igår kväll, dels var jag för trött och sen ville jag suga lite extra på karamellen..

Till er som undrar kan jag säga att igår åt vi flygande Jakob till middag, det var gott. Jag tror bestämt att jag inte alls tyckte om det när jag var mindre, varm banan var inte min grej. Och även fast Ingrid hade glömt chili-såsen så vi fick ta den bredvid, var det gott. Hon har en tendens att glömma saker när hon lagar mat - i potatisgratängen glömdes äggen bort, när hon skulle göra poulet au curry (currykyckling) var det visst dinde au curry (currykalkon) istället, gick ju faktiskt bra det också. Korv stroganoffen blev däremot väldigt lyckad, ingen upptäckte något som var glömt!

Och när vi ändå är inne på matlagning, idag bjöd Restaurang Johanna på lax med blomkål, fänkål och ris. Det slank ner i de små magarna fortare än kvickt. Imorgon blir det kalvbiff (tror jag) med squash, morötter och pasta. Tänk vad jag är duktig på att laga mat!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Snorunge x 2

Idag har jag tagit hand om två sjuka snorungar. Det var faktiskt inte så jobbigt, det är värre när de är friska...
Eliot matvägrade och somnade innan jag hann få av honom kläderna. Nelly-Lou däremot åt och somnade inte förrän jag hade tagit av henne kläderna!

Jean-Claude tittade förbi, endast iklädd typ pyjamas och morgontofflor, med en burk honung som såg misstänkt hemmagjord ut. Honung är tydligen bra för halsen och heter miel på franska.

Jag tog mig en tupplur på eftermiddagen, ovanpå min säng. När man ligger ovanpå min säng (alltså på överkastet eftersom sängen är bäddad) blir man randig. Ja tänk för att det blir man, på riktigt. Det är lite kul fast inte jättesnyggt. Ränderna försvinner dock efter ett tag, även om det är ett långt tag.

Nu ska jag äta ett äpple och sen lägga mig och läsa på min säng, jag håller kanske eventuellt på att bli lite sjuk jag också, har lite huvudvärk. Men då ska man vila, vilket jag ska göra!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Jag slipper göra det idag

Ja tänk för att det slipper jag. Skura golven alltså. Ska stryka istället!

Idag är det också varmt, nästan för varmt faktiskt! Skola, var kul. Jag börjar komma in i det nu. Sprang sen in till stan och köpte mig en bok för 7,90. Sen sprang jag till tåget och åkte hem. Skönt att vara hemma tidigt och veta att man inte behöver skura!

Igår blev det en löprunda längs stranden. Jag som aldrig brukade springa frivilligt har nu börjat göra det. Det är faktiskt inte så konstigt, när det är så vackert kan man inte sitta inne. Löprundan igår övergick dock till något mer promenadaktigt, mina benhinnor gjorde sig påminda och benhinnor är något man ska vara rädd om!
Sen kom Gilles hem, han hade köpt typ 18 tröjor och 7 jackor (överdrivet sett, men två jackor var det allt). Så går det när man åker bort en weekend..

Idag har det även kryllat av poliser. På tåget, på trottoarerna, på tågstationen, i affärerna, mitt i gatan. Trafikpoliser, det var kul! De hade visselpipor och stod och viftade fram bilar åt alla håll. Undrar varför det var så många just idag..?

Nu ska jag stryka, sen vila. Läsa bok tror jag, det var längesen, har blivit film istället men nu är det dags för bok!

Och Joyeux Anniversaire Pappa!!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Jag slipper göra det imorgon

Det är faktiskt väldigt varmt här. 26 grader tror jag bestämt och jag städar, skurar golv. Det är svettigt! Men jag slipper göra det imorgon!

Skola idag, var riktigt kul. Åkte sen raka spåret hem och åt soppa (mitt nya nyttiga liv har börjat, imorse åt jag yoghurt med nån form av mysli och en banan). Sen har jag städat, golv.
Alltså inget inköp av verbbok idag, får bli imorgon när jag inte behöver städa golv.

Tack till farbror för hjälpen med den svenska grammatiken som ju faktiskt inte är helt enkel ibland.

Nä, nu ska jag svabba av golvet här uppe lite snabbt, sen vila lite och sen hämta barnen på dagis.

Om en vecka är jag on my way to Sweden, haha!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

RSS 2.0