Jag bor nära havet

Snart är det måndag igen..

I helgen har Ingrids kompis Hanna varit här med sin son Oscar som är typ 2 år. Trevligt! (Hanna är från Lule, norrland mot skåne)

Idag tog jag mig en promenix på drygt två timmar. Gick ner till havet och satte mig på piren och tittade på flygplan och lyssnade på Sting och hur många 'och' får man ha i samma mening?
Det var skönt i alla fall. Havet är bra, även fast det blåste lite kallt.

Idag har jag även bara ätit chokladkaka ungefär. God var den och onyttig så det räcker. Imorgon ska jag börja mitt nya nyttiga liv! Jag ska även åka tåg till skolan, köpa grammatikböcker (inte alls, men verb) och hämta barn på dagis.

Ikväll ska jag antingen se film eller läsa bok. Det brukar sluta med bok faktiskt, den är ju så bra!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Läget

Jag tänkte bara beskriva min nuvarande situation.

Först iakttog jag barnen när de åt middag och fick prata med sin pappa i telefon. De kunde inte riktigt förstå att pappa var I telefonen, eller hur det nu var. Nelly-Lou pratade på om det mesta, klämde in ett litet "ouais" här och var och avslutade med ett käckt "hejhej". Eliot blev lite melankolisk, pappa var ju inte hemma. (Han är i Paris och försökte spela tennis när hans barn ringde var sjuttonde sekund)

Sen åt jag en mycket god middag, Jacquelines squashgratäng, dock uppvärmd i mikron.

Nu sitter jag här med en hel övervåning och en stor tv för mig själv, plus en efterrätt som kanske inte var den allra godaste jag har ätit, men efterrätt är alltid efterrätt.

Jag har bestämt mig för att se en film istället för att läsa en bok, Ingrid tyckte att jag skulle passa på när tv:n som är dubbelt så stor som min var ledig. Sagt och gjort, film ska ses, popcorn ska poppas och jag ska ha det riktigt braa!

Imorgon ska jag kanske handla, kanske träffa Malin i Nice. Vi märker!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

still going strong

Jag ska gå till stranden och ta mig ett dopp i havet!

Jag har städat hela dagen idag, förutom när jag lagade mat. Jag är duktig, jag vet!

Gilles har åkt till Paris och The Police, jag är inte alls avundsjuk. "Rooooss can"

Nästa vecka är det oktober och det är jättekonstigt för det är fortfarande varmt här.

Grattis på födelsedagen kusin!

Nu bär det av till stranden. Hoj!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Il pleut des chats et des chiens?

Det tokregnar. Jättemycket!

Nu small det också, hujedamej.

För att svara på lite kommentarer:
Farbror -  Jag vet inte om människorna är pålitliga. Men att dom bär hem sina frukostbröd i armhålan, det är ett som är säkert! (Jag tar det i en påse under barnvagnen)
Emelie - Men snälla nån! Tur att du är bra på att snoka säger jag.. Och jo, familjen är bien!
Mormor och morfar - KRAM!

Nu ska jag nog lämna maskinen. Det är inte datorväder för tillfället om jag säger så!
Fast först måste jag berätta en sak; jag tror att det blir köttbullar till middag. Gilles köpte såna på IKEA. och lingonsylt. Och det finns brunsås i skafferiet. Svensk brunsås. På påse!
Så nu vet ni!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Kalkhaltigt

Hej!
Jag städar. Badrum. Det är kul när det blir fint. Det är kul när det syns att man har städat.
Eftersom det är så mycket kalk i vattnet här (det är kanske därför folk inte har kalkbrist även fast de inte dricker mjölk) så blir det kalkigt i handfaten. Därför syns det himla väl när man har städat, jättebra! Däremot så blir det ju skitigt direkt någon använder handfatet igen, inte lika bra.
Men just nu är det fint i alla fall!

Idag somnade Eliot vid matbordet. Det var ganska gulligt så han fick sitta kvar och sova.
Idag har jag även långbyxor för första gången, det är skönt. Och inatt sov jag med ett täcke i mitt påslakan, det var också skönt!

Nu ska jag fortsätta med städningen, sen ska jag stryka. Sen ska jag läsa, brabokbrabok!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Oväder

Tjaobao!

Igår tog jag mig en löprunda i skymningen (kl 19.30). Ner till stranden bar det av och där tog min löprunda slut. Det gick knappt att springa. Det var helt sjukt vackert! Nästan fullmåne åt ena hållet, havet rakt fram och solnedgången bakom bergen åt andra hållet. Himlen såg ut som en persika, det blåste ljumma vindar och det kändes som semester, förutom att jag kutade fram i shorts, linne och gympadojor. Men visst rackarn kan man stå ut med att bo här, jo jag tackar jag!

Idag har det regnat. Jepp. Att det har. Regn, åska och blixtar så det stod härliga till. Tack vare alla takfönster blev det lite extra läskigt. Men då har jag varit med om det också. Och luften blev så mycket härligare att andas sen. Och min trädgård kan kanske återuppstå. Tänk så bra det kan vara med lite regn emellanåt!

Ikväll sitter jag barnvakt, igen. Jag gör inget annat! Det började bra med att Eliot slog ut sin vällingflaska på golvet, och över mig också för den delen.. Undrar om jag kanske måste duscha i alla fall?!
Men nu sover barnen, jag har ätit middag och funderar lite på att kanske se en film, om jag inte duschar. Eller så kan jag läsa, jag är fast i min bok, kuul! Fast det är kallt i mitt rum, ska nog gräva fram ett täcke ikväll. Jag har också haft sockar inomhus idag för första gången sen jag kom hit. Snart är det kanske höst här också!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Shoppingdags

Skoldag. Åkte med Gilles in till Nice. Fick springa till skolan, jag tog den långa vägen som jag kan. Var inte sugen på att gå vilse igen, imorgon ska jag leta reda på den snabbaste vägen!
Skolan var kul. En annan grupp endast bestående av typ 7 personer. Samma engelska kvinna, några tyskor, en österrikiska (som jag satt bredvid på tåget hem sen) och två tjejer från Colombia. Men jag förstod en hel del och lärde mig en massa, känns bra!

Åkte hem. Åt lunch vilket var trevligt det också eftersom jag inte åt någon frukost. Detta berodde i sin tur på att det inte fanns någon frukost att äta vilket i sin tur berodde på att affären var stängd när vi skulle handla igår. Just därför ska jag gå och handla nu. Frukost och lunch för veckan. Det ska bli trevligt!

Snart kommer jag ju hem också, om SAS kan trolla tillbaka alla inställda flighter. Vore ju stiligt om jag fastnade på Arlanda.

Men som sagt, nu bär det av till affären, i värmen, 28 grader, ugh!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Sova bör man

Hej och hå!
Ett stort grattis i efterskott till Johan som fyllde år igår!!

Jag är trött. Väldigt trött. Igår sov jag på eftermiddagen, såg en film på kvällen och somnade strax efter kl 23.
Idag sov jag länge. Jag visste att familjen skulle åka till typ en liten djurpark så jag tänkte passa på att sova. Gilles kom dock och (inte riktigt men nästan) väckte mig halv 11 och frågade om jag ville följa med och då tänkte jag att det kunde jag ju göra.

Sagt och gjort, till Far West bar det av. Trevligt var det. På hemvägen satte Eliot igång att gallskrika och slutade inte förrän vi kommit hem, då hade han hållit igång i ca 40 minuter. Ohlala!

Efter det har jag sovit, välbehövligt, och läst. Skönt.

Ikväll blir det nog också en filmkväll, åh så skönt!

Såg att mormor nästan har träffat en björn, akta dig. Men bra att kortet har kommit fram. Då hoppas jag att de andra korten jag skickade också har kommit fram!!

Ha en fortsatt skön helg hörnini!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Pastaparty

Sitter nu här med min guacamolepasta. Den var faktiskt så god att jag var tvungen att ta lite till, men nu tror jag banne mig att det blev för mycket. Om jag låtsas att det var någon annan som gav mig maten får jag slänga den. (Så gör man i Frankrike, inte låtsas men slänger mat)

Barnvakteriet går bra än så länge. Eliot somnade i min famn efter att ha skrikit in i min axel ett bra tag. Det är inte kul när mamma och pappa åker iväg just när man ska sova, vilket han var så vänlig och berättade för hela kvarteret!
Men nu sover båda två som små snoriga änglar och eftersom Gilles har mixtrat med tv:n får jag sitta här.

Idag har jag även tvättat mina sängkläder och min hög med smutstvätt på golvet. Mina handdukar åkte också med och jag har duschat. Så allt är jätterent och det känns faktiskt riktigt bra!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Exotiska upplevelser

Skola igår. I den avancerade gruppen, jag hade ju nästan 50/100 på provet.....
Men det var kul, lite smygsvårt sådär men det är nog bara bra. Gruppen bestod av ungefär hur många tyska tjejer som helst, de flesta var riktigt trevliga så det känns jättebra. Två schweiziska tjejer, en tjej från sydafrika och en kvinna runt 60-strecket från England, (när hon pratade franska lät det mer som amerikanska.. kul var det)
Sen dök det även upp en svensk kille, han hette Joel and that's all I know.

Jag känner mig i alla fall peppad på skola, Gilles skrattade när jag sa att det var LITE svårt.. Han ska allt få se!

När jag kom hem igår städade jag. Eller jag skulle dammsuga och skura hela huset. Det tog bara 1 timme och 40 minuter, hujedamej! Sen strök jag lite också bara för att göra nån glad.

Idag blev det ett stycke promenad till affären. Sen mitt i lunchen kom Thomas dragandes med två gubbar som skulle byta handtag på alla dörrar vilket dom även gjorde, snyggt blev det och nu kan man äntligen låsa om sig när man duschar!

När Ingrid kom hem från jobbet fikade vi i deras marockanska uterum. Där fick vi även träffa gräshoppan som verkar bo där. Den enorma gräshoppan. Gräshoppan som är minst 10 cm lång. Den var grymt äcklig så nu tänker jag inte sitta där förrän nån stor stark karl har tagit bort den!

Ikväll blir det barnvakteri igen. Hoppas att dom somnar. Då ska jag äta pastarester (som vanligt) och guacamole som jag gjorde idag, bra mat!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

inskriven

Helt plötsligt var det måndag igen.

Imorse vaknade jag av min spöktelefon som visst sätter igång och börjar låta kl 7.. Det stod nåt på den också, jag kommer bara inte ihåg vad.

Åkte sen in till Nice med Gilles, han har den klart vackraste vägen till jobbet, det lovar jag.
Sen gick jag vilse. Jepp, det gjorde jag. Skulle gå till skolan men inte hittade jag igen den inte. Jag skyller på att jag kom från fel håll. Dock efter ca 30 min hittade jag dit jag skulle. När gatorna började heta "rue rossini" och "rue bizet" kändes det nära eftersom skolan ligger på Rue Berlioz. Och vips var jag inskriven, jag börjar imorgon!

Gratis är det inte heller, 130?/månad.. Men jag har fått strykjobb (eftersom jag är så fantastiskt duktig på att stryka) så det kan kanske försörja min skolgång.

Eftermiddagen spenderades på stranden och ett dopp i havet blev det, skönt!
Sen hämtade jag barnen på dagis, gick smärtfritt. Sekreteraren behövde inte be om mitt pass eftersom jag var så lik mig på min passbild som hon har kopierat förut. INTE en komplimang, jag ser kriminell ut i mitt pass. Menmen..

Snart middag, poulet au curry, njamnjam som vi säger här!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


Barnvakt

Grattis på födelsedagen farfar!!

Idag har jag gjort nada, rien, nothing och ingenting!!
Eller jo, jag följde med Gilles på en löprunda längs stranden, vi sprang tack och lov inte tillsammans..!

Thomas kom också förbi med min nya mobiltelefon, tack och bock! Tyvärr så får jag den inte att fungera tillsammans med SIM-kortet, jag får konsultera Gilles.

Nu sitter jag barnvakt, Ingrid och Gilles är och äter middag hos några bekanta och jag har ett helt hus, två förkylda och febriga barn och en hund att vakta. Än så länge går det smärtfritt.

Jag har faktiskt en fullspäckad kväll framför mig. Jag måste duscha, äta middag, typ se en film men jag tror att det var något bra på tv också, tvätta, PLUS att jag ska vakta barn - det allra viktigaste! (Jag har redan fått Nelly-Lou att somna om en gång).

Jag tror att det är bäst att jag duschar först, å så jobbigt.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

P.S.

Jag ska äta mannagrynsgröt med jordgubbssylt nån dag!!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Så här ser det ut där jag bor.

Medelhavet en solig eftermiddag i september.

316529-1

Helg igen

Det är inte riktigt klokt vad tiden går snabbt.
Nu har jag jobbat klart för den här veckan och har således helg, sköntskönt.

Frågan kvarstår; sova några timmar eller gå till stranden och svettas?
Det kändes faktiskt lite jobbigt med stranden, det får nog bli en tupplur!

Igår var jag faktiskt ute och sprang på tal om tupplurar. Det var oväntat men jag är stolt över mig själv!
Igår fick jag även ett franskt mobilnummer bara sådär. Jag förstod knappt vad som hände men Thomas hade köpt en ny mobil med ett nummer och jag fick numret. Om jag inte är helt tappad så tyckte jag att han sa att han skulle komma förbi med telefonen idag så skulle jag få den också. Vi bugar och bockar för den givmildheten!

Nu ska det tuppluras.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


Ledig eftermiddag

Jaha, då var det färdigjobbat för dagen, ganska skönt!

Igår var det ett stycke heldag, gick bra. På kvällen var jag trööött men jag och Malin fastnade i ett långt samtal så det blev sent i säng (23.30 tror jag). Jag har också bestämt mig för att lära barnen norrländska, det får bli mitt mission här. Jag har redan sagt att det heter Älg och inte elg som Ingrid sa..

Imorse gick jag och handlade med barnen, jag äter fortfarande frukost vilket ingen annan gör. Sen har jag suttit och längtat efter att få lära mig franska. Det kommer mer och mer, jag tjuvlyssnar på alla samtal jag kan (jag har insett att det inte alls är oförskämt).

Nu funderar jag på om jag eventuellt ska fara ut och springa (hör och häpna). Det skulle kännas riktigt skönt faktiskt, jag som bor i småätandets land. Nä, en löprunda längs strandpromenaden blir det. Då får jag en bra anledning att duscha sen också!!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Tisdagmorgon

Tisdagmorgon. Jag vaknade kvart över 7 antingen av barn eller av att jag var kissnödig, förmodligen av båda. En halvtimme senare pallrade jag mig ur sängen för att gå på toa. Möttes halvvägs av Gilles som störtade in med Eliot i badrummet, jag tror att barnet hade kissat på skötbordet...
Efter toabesöket gick jag och la mig. Vaknade lite senare av att två barn håller på att sno mina skor. Sen somnade jag om igen och sov till halv 10.

Nu har jag ätit frukost och sett att jag får komma hem till jul!! Lurigt att inrikesbiljetterna är så mycket dyrare än utrikes, jaja. Än så länge längtar jag inte riktigt.

Igår åkte jag in till Nice för att skriva in mig på skolan. Den var hemskt stängd, tyypiskt! Jag får återkomma en annan dag. Istället strosade jag runt i Nice och försökte känna att det är här jag bor, det gick ganska bra. Sen åkte jag hem, åt lunch och tog det väääldigt lugnt tills barnen kom hem och det blev full rulle igen.

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Kvart i fem ska jag åka med Gilles och hämta barnen men fram till det..?
Kanske städa mitt rum. Eller stryka, Gilles tyckte att jag var duktig på att stryka!! Vi märker vad som händer.

I alla fall, GRATTIS till Emma och Sara idag! Hurraaa.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Två veckor

Hej hopp och vips hade två veckor gått!

Imorse klev jag upp, fortfarande väldigt mätt efter pizzan (som fick ersätta laxen) och rabarberpajen, klädde på mig, gick några trappsteg uppåt och satte mig på en stol drickandes ett glas vatten. Ingrid kom och tyckte att jag såg ut att vara beredd att fara och handla, jag hade inte ens borstat håret!! Vilket jag inte heller gjorde..

Shoppingrundan gick smärtfritt. Blir nog en bra matvecka nästa vecka.

Hamburgare grillades (snarare eldades) till lunch, Ingrid tyckte att vi skulle köpa en brandsläckare...
Sen gick jag ner till stranden, tog mig ett enormt skönt dopp i Medelhavet och gick sen hem igen.

Barnen har idag haft en testa-gränser-dag. Det är jättekul att krypa ner bakom soffan och pilla på lamporna som står där, speciellt när mamma säger att man inte får. Och när Eliot skrattar sitt allra härligaste skratt för att lätta upp stämningen är det omöjligt att bli arg, killen har världens största mun och bara 8 tänder. Gilles tog i med hårdhandskarna, Eliot skrattade och Gilles tittade på mig och Ingrid och sa "c'est pas possible". Det är svåårt att bli arg, vi skrattar lite i smyg när barnen inte ser.

Liv är hemskt välkommen när det behagar, vi hörs.

Nu ska jag nog ta mig ett stycke dusch, imorgon ska jag se till att jag får sätta mig i skolbänken igen.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


Turist-lördag

Hej!
Solen skiner och termometern visar 26,8 grader. Det är sköönt ute!

Imorse vaknade jag av barn typ halv 9. Duschade. Åkte in till Nice och möttes av Malin och hennes pojkvän på stationen. Vi tog bussen till hamnen där det finns en skandinavisk butik. Jag som inte ens tycker om dillchips var påväg att köpa en påse bara för att det var Estrella. Det blev en påse Ahlgrens bilar och en Dajm istället. Malin köpte Ballerinakex och en Frödinge rabarberpaj som vi ska kalasa på ikväll då vi ska ha svensk kväll. Ingrid ska köpa lax och gräddfil åt oss så det blir nog fiint!

Sen gick vi ner till hamnen och glodde ögonen ur oss på stora lyxiga båtar. De är ju som hus. Heeelt galet. Vissa människor har för mycket pengar, så är det bara. Havet var turkost och såg precis sådär inbjudande ut så att man skulle kunna hoppa i med kläderna på.

Vi blev lite turistiga och gick upp till en utkiksplats på ett berg vid hamnen. Det har tydligen, inte helt oväntat, legat ett slott där (mamma?). Utsikten var galen och Malins pojkvän bjöd på dricka. Han bjöd förresten även på bussbiljett, bilpåsar och rabarberpaj (som han envisades med att kalla quiche). Sen strosade vi genom gamla stan, hur mysigt som helst, sen tog jag tåget hem igen.

Imorgon ska jag åka och handla med familjen och peka på allt som jag vill ha. Sen tror jag att jag måste gå ner till stranden och ta mig ett dopp i Medelhavet. Fira att jag har överlevt två veckor på franska rivieran. Jag kommer med lätthet att överleva ett helt år här, ojojoj!

Ni är dessutom väldigt välkomna, nu har jag lite saker att visa er i Nice och det känns ju bra!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


Det är helg i Frankrike också

Grattis lillebror!!

Helg o efterlängtade helg.

Halvdag idag, innehöll promenad, lunch och sova. Helt okej.

Tog sen en promenad. Ska snart leta mig nåt att äta och sen blir det en kväll framför tvn. Jag behöver vila upp mig!
Imorgon ska jag åka in till Nice och träffa Malin. Vi ska spana in den skandinaviska butiken, de har tydligen Estrellachips! Det kan ju i sin tur leda till att det blir en helkväll framför tvn imorgon också. Vila upp mig som sagt.

Idag satt jag på en bänk på stranden och läste. Två italienska kvinnor satte sig bredvid mig och frågade om jag hade sett några plan landa på flygplatsen. (alla plan åker ju åt samma håll) Och tänk för att det har jag ju gjort! De frågade också om det var samma utbud på IKEA i Sverige som i övriga världen. JA, sa jag bestämt. Är det så?!
Det var väl ungefär dagens händelse.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Trött-torsdag

Som sagt, arbetsvecka..
Jag har jobbat och slitit men egentligen är det ju himla kul!

I tisdags jobbade jag bara 45 min på morgonen, sen gick jag ner till stranden och satt och läste väldigt länge i solen. Brun blev jag också, eller snarare röd men nu är jag brun!

Igår jobbade (det känns helt fel att säga "jobba" men det är trots allt det jag gör) jag och Malin från kvart i 8 till kanske halv 7, jobbigt men kul. Favorit-morbror Thomas kom förbi tre gånger och underhöll både barn och hundar (en hund).

Idag jobbade vi från kvart i 8 till kvart över 7. Behöver jag säga att jag är trött? En promenad längs stranden blev det och vad kan man egentligen säga? Jag har det braa!

Förresten så är det hemskt att läsa att den mest lästa artikeln på norran.se idag var "Har du största solrosen?" Skärpning!

Mamma ska krya på sig. Alla ska ha det bra!

Imorgon är det fredag. Det ska jag nog fira med att gå och lägga mig tidigt!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Arbetsvecka

Idag är det måndag.

Igår kväll kom familjen hem från Tunisien och idag är det en helt vanlig dag. Jag är alltså ensam hemma, Malin är i Nice, barnen är på dagis och Ingrid och Gilles jobbar. Jag ska dock åka och hämta barnen med deras farfar i afton och sen underhålla dem (endast barnen) efter bästa förmåga.

Detta innebär alltså att jag nu har några timmar i ensamhet och borde hitta på något att göra. Antingen gå till affären bara för att. Kanske stranden. Tvätta mina kläder, men jag måste vänta tills diskmaskinen är klar, imorse var vi helt utan vatten igen. Kanske lägga mig och vila, det är trots allt siesta time och jag är lite trött. Se en film (mitt på dagen - ve och fasa). Plugga lite franska, det är kul men jag känner att jag typ kan det som står i mina böcker redan. Dock så är det en färskvara och det skadar nog inte att underhålla färskvaran lite. Dammsuga mitt rum, ja det ska jag göra! Sen märker vi.

Till alla er som undrar när jag ska sätta mig i skolbänken kan jag meddela att jag inte vet. Först måste jag få mitt schema med barnen, det är helt nytt, så nytt att det inte är skrivet än. Sen kan jag börja skolan. Förmodligen blir det samma skola som Malin gick på, då behöver jag inte överge barnen hela dagarna/missa en massa när jag är barnvakt. Tydligen så har de något liknande Cambridge så du behöver inte vara orolig mamma. Jag är peppad och det kommer att bli jättebra!

Jag känner också att jag börjar vänja mig vid att höra folk prata franska. Jag hör och förstår ganska mycket. Däremot har jag ungefär bara sagt "bonne nuit" och "oui, ça va" än så länge. Det kommer, jag är lugn!

Och enligt norran.se händer det inte mer än vanligt hemma. Älgjakten är igång och det analoga tv-nätet är ett minne blott. Med andra ord inget speciellt!

Nu ska jag planera mina lediga timmar samtidigt som jag dammsuger mitt rum, jättebäst!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Söndag

Söndagmorgon. Okej, förmiddag.

Malin städar, jag får inte. Eller jag fick dammsuga 1,5 våning sen tyckte hon att det räckte och jag vill inte göra mig några ovänner.

Igår blev det pesto strax efter kl 22. Efter det glass och Vänner, med fransk text!
Antingen hade vi för lite glass eller för stora skålar. Eftersom det är lättare att köpa mer glass än mindre skålar så ska vi nog införskaffa lite glass idag. Det behövs i värmen!

Förkylningen blir bättre, tack och lov. Och har vi riktigt tur så reagerar jag inte på familjens hund Nobel heller.

Nu ska jag lämna denna bastu till övervåning och förflytta mig några trappor ner. Kanske heja på Kajsa!

Hoppas att ni har det bra hemma i kylan och grattis till Maria förresten!!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


Vatten någon?

32 grader och jag skojar inte. Stekande hett!

Igår åt jag och Malin supergod glass och kollade på filmen about Ray Charles, trevligt.

Idag har jag träffat Gilles föräldrar, Jaqueline och Jean-Claude. Sen drog jag och Malin in till Nice. Strosade i hettan. Åt lunch på ett trevligt ställe och sen åkte jag hem.

Bara för att det är så varmt har vi inget vatten (jag tror inte att värmen är orsaken egentligen). Men det ordnar sig på nåt vänster.

Nu ska jag stänga av denna apparat och lägga mig och läsa tror jag.

Och för er som undrar så tror jag att jag har klarat mig undan min förkylning!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

RSS 2.0