Onsdag är händelsernas dag

Jaha. Idag är det onsdag.
Igår var det tisdag och då städade jag som en slav hela eftermiddagen, men sen blev det fint också.

Idag har jag också städat, fast inte som en slav. Sen kom Ingrids föräldrar och jag fick en present. Det var kul, de är trevliga och pratar skånska. När jag tackade ja till det här jobbet så förstod jag aldrig att jag skulle få lära mig två språk. För skånska är tamejrackarn inte svenska, i all fall inte norrländska!

Ikväll ska vi äta familjemiddag med Jacqueline och Jean-Claude. Det ryktas om att Jacqueline har gjort tiramisu till efterrätt. Det ryktas även att den är himla god, det ser vi fram emot!

Jag har även flyttat ut ur mitt rum, det blev inte så vemodigt som jag först hade trott. Sen ska jag ju sova med min familj, min alldeles jätteriktiga familj så det känns ju onekligen väldigt fint.

Sen finns det en arbetsuppgift som jag inte har här nere och det är att tvätta fönster (tackom och lovom). Det gör ingen annan i huset heller så därför springer det i detta nu runt två personer som fejar och skrubbar och har sig. Uppe på taket var dom också, för vi var fönster överallt!

Och min lycka är rätt så stor för tillfället. För i detta nu så sätts det även in dörrar i mitt rum, vilket inte var en dag för tidigt. Även om jag inte kommer att få njuta av det direkt så är det ju skönt att veta att de finns där. Och Gilles elräkning kommer att bli så mycket lägre att han nog inte förstår det!

Ja, och eftersom jag snart ska på upptäcksfärd med min familj så kommer det nog inte att bli så mycket skrivet här i denna innehållsrika blogg. Men ha förtröstan. Jag kommer tillbaka. När jag har upplevt en hel massa och kramats med min mamma och min pappa ett tag. Det saknar jag!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Kort osv

Idag var det inte ett endaste moln på himlen, jag letade överallt!

Jag och Nobel gick en härlig promenad på konstiga vägar där jag aldrig har gått förut och det var ju lite spännande.

På fredag kommer dom och jag längtaaar!

Imorgon är det måndag och det känns inte alltför upplyftande men jag ska äta crêpes till lunch så det blir nog bra.

Nu ska jag försöka hitta busstidtabeller på internet på franska, wish me luck!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


4 dagar in heaven

Idag är det fredag och ingen är gladare över det än jag!
Fredagar innebär att det är typ 4 dagar tills nästa städning. 4 dagar utan städning, kan ni begripa?!

Städningen har i veckan underlättats en hel del av att de små söta barnen mer än gärna har varit ute och lekt i trädgården. Det spelar absolut ingen roll hur skitiga de är när de kommer in (för skitiga är dom, ojojoj) bara de är ute och leker. Sen ser det väldigt fint ut med små barn som leker själva i en trädgård. Även fast barnen i just det här fallet helst sitter i ett hörn i rabatten och kastar jord på sig själva...

Nästa gång det är fredag är family här och det känns ju, om möjligt, ännu bättre! Jag längtar, wiihoo!

I helgen vet jag inte alls vad jag ska göra. Sova tror jag. Läsa guideböcker kanske. Och förmodligen handla..

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

The sun is shining

Först, GRATTIS i efterskott til kusin vitamin som fyllde 5 stora år i söndags!!

Solen skiner och idag när jag sprang till brevlådan såg jag en geting som satt på trottoaren och solade..

Imorse var hade jag ingen lust i världen att gå till skolan så jag tog bussen. Råkade hoppa av en hållplats för tidigt så stackars Johanna fick promenera på Promenade des Anglais i solskenet en liten bit. Var i skolan men kände att där kunde jag inte sitta och lära mig ingenting så jag tog mitt pick och min iPod och strosade vidare i solskenet. Gick in till stan, köpte en skiva för typ 63 spänn och sen tog jag bussen hem.
Mycket mycket bättre än att sitta i et apkallt klassrum och prata strunt.

Jag tycker om att bo i Nice och gå på stranden med Medelhavet (förstår ni att det är det där havet mellan Europa och Afrika? jag gör det inte, det brukar vara Finland som är på andra sidan vattnet) på ena sidan och Negresco på andra sidan. Coolt är ordet och värre kunde man ju ha det!

Nu ska jag bädda sängen!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Pasta i all ära

Och så var det måndag igen.. Men okej, förra veckan blev en förhållandevis bra vecka och den kröntes av en helg fylld av. Just det, ingenting!

I lördags åkte vi och handlade i vanlig ordning. Det är alltid lika spännande att se hur många meter kvittot blir, för här snackar vi meter!
Efter lunch gick jag till bassängen. Av bar farten simmade jag 1,5 km fort som attan och sen gick jag upp. På kvällskvisten var jag rackarns trött så jag somnade innan jag visste det själv.

Igår sov jag länge, till halv 10! Sen städade jag mitt enormt ostökiga rum. Sorterade mina papper, just det! Jag har äntligen lyckats stoppa in mina 200 lösblad från skolan i en mapp så nu slipper jag släpa dem fram och tillbaka från skolan varje gång. Bra jobbat Johanna! På aftonsidan samlades hela familjen framför tv:n för att njuta av Mr Bean. Han är ju faktiskt rolig på franska också! Sen skulle Gilles hämta något på sitt kontor i Nice, han frågar om ja ska följa med. Okej, han behöver hjälp med något tänker jag och följer med. Men nähä, ingen hjälp behövde han. Allt jag gjorde var att åka Porsche snabbare än alla andra till Nice och tillbaka igen med AC/DC dundrandes i högtalarna. Kult värre!

Idag var jag i skolan med alla andra två som var där. Faktiskt väldigt trevligt (kanske för att jag inte hade ett ton lösblad med mig). Sen tog jag bussen hem, gjorde korvstrognoff helt utan recept (hur svårt kan det vara) och nu sitter jag här, mätt och belåten. Anledningen till att jag gjorde något så avancerat som korvstroganoff till lunch är enkel. I fredags åt vi pasta med tonfisksås till middag, då var det 6:e gången jag åt tonfisk den veckan, och 8:e gången jag åt pasta. Snacka om att äta varierat... Den här veckan ska alltså bli en icke-pasta-vecka. Och jag har börjat starkt med korv. Sen blir det nog biffar med potatismos också. Sen kom jag på att man kan äta piroger så nu ska jag bara hitta såna också. För pasta i all ära men korvstroganoff är ju inte dumt alltså!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Polerade scones

Hej. Idag är det fredag och jag skulle promenera med Lena nu på eftermiddagen. Men tack vare att Ingrids tåg från Monaco var inställt så sket det sig. Eventuellt tar jag med barnen och åker in till Nice istället. Det kan ju också vara lite trevligt!

För övrigt så har jag torkat skåpluckor som en dåre idag. Eller rättare sagt polerat dom. Jag kan trösta mig med att jag förhoppningsvis fick lite armmuskler! Sen bakade jag scones som blev väldig goda om jag får säga det själv. Speciellt med mammas blåbär/apelsinmarmelad. Mums filibabba!

I helgen vet jag inte alls vad jag ska göra. Men jag känner mig peppad för en tur i bassängen imorgon, alltid något! Eller så sätter jag mig på ett tåg och ser var jag hamnar, det kan ju vara lite spännande.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


Jag som aldrig har tyckt om alla hjärtans dag..

Jaha, då sitter jag här på alla hjärtans dag. Helt ensam och övergiven. Bara lite choklad som tröst. Filmen Chocolat alltså. På franska!

Barnvakt dagen till ära. Herrskapet är och roar sig, som sig bör. Ingrid fyller dessutom år idag så vad ska man göra. Imorse fick hon en Rolexklocka av sina barn. En klocka som faktiskt har legat under min säng. Den ni! Fin var den i alla fall och överraskad blev hon. Barnen var dessutom väldigt söta och sa "grattis". Det är ju så att man blir rörd.

Jag fick faktiskt också en present idag. Av Eliot. Han är lite kär i mig men hans mamma tycker att jag är för gammal för honom. Det tycker jag också! Men söt är han och en nyckelring fick jag. En nyckelring som man kan sätta ett foto i, gulligt värre.

Och slutligen, oroa er inte världen. Johanna har haft en, hittills, jättebra vecka. Även fast städningen har varit jobbig och barnen smyggriniga så har jag inte tappat modet. Den positiva trenden håller i sig och jag tänker inte släppa taget!

Sen lagade jag himla god mat till middag idag, helt själv. Så jag är nöjd, mätt och glad.

Nu ska jag fördjupa mig i de fransktalande varianterna av Johnny Depp, Lena Olin och Peter Stormare. Det är lite lustigt faktiskt!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

150 knutar, tack ska du ha..

Okej, allt är inte pest. Det lovar jag! Men när det har varit toppen i fem månader blir det ju lite kämpigt när toppen försvinner. Fast å andra sidan så kan det ju bara bli bättre!

I lördags skulle vi ha främmande. Hanna och Oscar dök upp redan på morgonkvisten och jag och Gilles åkte för att storhandla. Det var en väldigt spännande tur kan jag säga. Gilles inledde starkt med att köra fel och vi fick åka på lite sightseeing.  Det skulle vi provköra Ingrids super-inköpslista, praktiskt indelad precis som en affär med små kryss vid det vi skulle handla. Jag blev mest bara yr och lite förvirrad, men det löste sig och vi fyllde bilen med mat. Då hade klockan blivit så mycket att det var hög tid att hämta den andra bilen som hade varit på besiktning eller nåt liknande. Eftersom tiden var hög hann inte Gilles byta ut mig mot Jean-Claude hemma utan jag fick följa med och vackert köra den nybesiktigade bilen hem. Eftersom vi var på nåt konstigt ställe sa Gilles att jag skulle följa efter honom hem. Jag sa tack gärna och sen brände Gilles iväg i 150 knutar. Tack ska du ha, vi ses hemma sa jag. Fast inte riktigt, jag hann ikapp honom och resan fick ett lyckligt slut.

På kvällen var tanken att jag skulle sitta barnvakt men partyprissarna tog sig aldrig ut och istället gick jag och la mig, enligt Gilles tidigt, närmare bestämt kl 02:30. Sen sov jag gott till kl 10 och efter det hade jag en usel söndag.

Idag är det måndag, solen skiner och barnen sover. Skolan var trevlig och jag intalar mig att det ska bli en bra vecka!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Men jag ger inte upp!

Just nu är jag jätteless. Jag vill inte alls sitta här och veta att jag måste städa hela hemska huset EN GÅNG TILL nästa vecka.

Jag är mest bara sugen på att göra ingenting. Eller göra en massa saker bara för att det är kul.

För det är trots allt ofantligt drygt att städa, speciellt nån annans skit.
Det kan bero på att jag är allmänt trött för tillfället, men kul är det då rakt inte.

Dessutom kommer jag att måsta flytta ut ur mitt rum när Ingrids föräldrar kommer. Okej, jag har inget emot att sova uppe i soffan (eller på madrassen bredvid) och del badrum med Gilles. Men nä, jag kan inte sova uppe i soffan för där ska Ingrids pappa gå på nätterna (kanske inte just i soffan men väl framför den). Så jag får vackert flytta in hos grannen och deras katt, vilket innebär att jag i princip kommer att dö, eller i alla fall städa helt enormt uselt den veckan.

Men vad gör man inte för att få bo i Nice?!
Och nej, jag är inte bitter.

Bara enormt kräkless på att städa!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Mitt liv går i gult


De är ju faktiskt ganska fina de där mimosorna!


Snart är det helg, sköntskönt. Jag är i det närmaste förkyld, huvudvärk och halsont. Ingen hit om jag får säga det själv. Men med två snoriga barn som hostar och nyser mig i ansiktet så var det väl ondvikligt..

Imorgon ska jag och Gilles åka och storhandla, det ska bli spännande indeed. Annars ska jag ta det otroligt lugnt och kanske göra min läxa..

Förresten, igår var jag på rea. Jag som aldrig använder diadem köpte två stycken för 0,5 euro. Det tyckte jag var himla billigt och bra. Nu hänger mitt hår inte ivägen längre fast jag har ont i käkarna. Är det inte det ena så är det det andra..

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Det lutar

Det lutar kraftigt åt en 12-timmarsdag idag.
Ingrid som skulle komma hem vid femtiden ringde just och sa att hon var längst ner i Nice och om hon skulle gå till stationen och ta tåget hem så skulle hon inte vara hemma förrän när Gilles kommer hem, alltså ska hon åka med Gilles hem. "Går det bra Johanna?" För tusan, vad har jag för val egentligen? Säga åt henne att det inte går bra och att hon minsann får pallra sig till stationen och komma hem samtidigt som Gilles, eller åka med Gilles hem och (logiskt nog) komma hem samtidigt som Gilles. Det är en himla bra fråga alltså!
Men eftersom det har gått så bra idag känner jag att jag lika gärna kan köra hela loppet ut, varför ge upp när slutspurten börjar? Jag kände även idag att jag ändå uppskattar heldagar med barnen. Jag hinner vara med dom på ett helt annat sätt, istället för att bara torka snor varannan kvart samtidigt som jag städar och fejar så har vi idag suttit och sjungit favoritsånger, tränat på att säga alfabetet (på svenska), kroppsdelar, "JO-hanna" (mycket bra att kunna) och mycket annat. På eftermiddagen gick vi till lekparken och sen handlade vi nödvändigheter (juice, äpplen och balsam). Och som sagt, två timmar kvar. Nu kör vi!

Tack förresten för alla upmuntrande mejl, jag har inte läst dem än men jag gissar att de är uppmuntrande!
Ikväll ska jag skriva mejl till mamma med lite glada nyheter, wihoo!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Fed up

Här var det sannerligen inte mycket aktivitet vill jag lova!

Helgen spenderades i ensamhet. Johanna gick och simmade både lördag och söndag, duktig som hon är. I lördags såg hon en bil som hade backat in i ett skyltfönster till en frisörsalong. HELA bilen var inne i salongen och hur det hade gått till förstod nog ingen. I tidningen stod det dock att chauffören hade tagit fel på ettan och backen, därefter på gasen och bromsen... Inga kommentarer!

Annars så är jag less. Trött, sover dåligt, opeppad osv. Fed up som nån jag känner brukar säga (har glöm vem, mamma kanske?) Men det går väl över så småningom..
Bara för att jag är fed up så ska jag jobba över idag. Ingrid ska åka in till Nice och göra precis ingenting vilket jag tyckte var en jättebra anledning att få jobba över lite. Men ju mer jag jobbar nu desto mindre behöver jag jobba när family kommer ner, bra deal alltså! I eftermiddag blir det lekparken och sen när vi blir less ska vi gå och shoppa frukost till mig, i solskenet! Det är Nice vi pratar om..

På tal om solsken, i måndags öste det ner när jag skulle gå till tåget. Jag var inte torr på en fläck och till min stora glädje regnade det ännu mer när jag skulle gå från tåget och hem. Fantastiskt uppfriskande och blött. Inte blev jag på bra humör heller.. Men som sagt, det är Nice vi pratar om!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

RSS 2.0