Tillbaka på brottsplatsen

Å så skönt att sitta vid en riktig dator igen!

Efter en skakig gårdag i luften, Danmark och Arlanda är jag nu äntligen hemma. Det gick smärtfritt, så när som på ett säkerhetsproblem i Köpenhamn (en incheckad väska utan ägare...), jag lyckades slå ihjäl alla mina timmar av väntan och kom hem till ett Skellefteå som nästan var sig likt.

Och eftersom jag inte är i Nice längre kan jag ju inte blogga i min blogg "Johanna i Nice". På återläsande om 1,5 vecka alltså.

Nu ska jag bara äta god julmat, som Gilles sa vid middagsbordet i onsdags "ät nu mycket johanna för när du kommer hem till Sverige blir det bara rökt och rått". Det ligger nånting i det alltså.. Jag ska även träffa jättemånga människor som jag har saknat och förmodligen några som jag inte har vetat om att jag har saknat också. Sen ska jag ha en jättemysig jul och ett himla gott nytt år innan det bär iväg tillbaka söderut igen.

God Jul och vi ses!

/Johanna Jonsson, direkt från Skellefteå

Monsieur Rouge et Mademoiselle Jaune

Nu är det onsdag och tydligen så ska jag flyga flygplan imorgon. Hur det gick till förstår ingen men det är sanningen!

Igår var det julfest på skolan. Vi fick smaka allt från norska julkakor till estländska honungskakor till tyska allt möjligt till colombianska julefterrätter. Intressant indeed och lunchen den dagen var ju något överflödig om vi säger så.

Idag har jag jobbat och jobbat. Eliot är förkyld, stackaren som ska flyga flygplan han också. Han somnade dock i min famn idag och sov på min mage i 40 minuter, ända tills hans monster till syster började skrika och kasta böcker. Sen var det julfest på dagis. Ja, jag har träffat Monsieur Rouge och Mademoiselle Jaune idag, kul var det.

Sen åkte vi hem. Jag har börjat packa, faktiskt. För jag ska ju som sagt flyga flygplan imorgon. Och nånting måste jag ju stoppa i resväskan, frågan är bara vad. Två monsterbarn kanske. Dom är söta! Och jo moster, jag har förstått att jag inte kommer att få vila upp mig i ett barnlöst hus. Den lilla detaljen hade jag missat eller hoppat över... typiskt! Men jag har klivit upp före kl 8 typ varje dag nu i fyra månader så varför ska jag inte kunna göra det resten av året också?!

Hur som haver, jag längtar faktiskt till julafton. Idag hittade jag en radiokanal som endast spelade julmusik och kom i lite stämning. Men jag insåg samtidigt att det är fullt möjligt att totalslakta många fina låtar, hujedamej alltså!

Nä, nu ska jag nog ta och checka in mig själv på mitt flyg imorgon, som i första hand går till Köpenhamn. Det blir ju kul, där har jag aldrig varit förut. Tror jag.. Hoppas att jag tar mig hela vägen bara, en dansk jul är inte exakt vad jag har önskat mig!

Men vi ses väl snart då. Tjingelingen.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

1, 2, 3... 400

Nä hörni! Jag vaknade inte alls när Ingrid och Gilles kom hem framåt småtimmarna i lördags. I efterhans fick jag veta att klockan var ungefär 4. Däremot så vaknade jag av min mobil tjugo över två eftersom jag skulle stänga av tvättmaskinen. Men inte var den klar då inte och där förlorade jag några viktiga minuters sömn.

Igår morse skulle jag då vara duktig och gå och simma, vilket jag även gjorde. Eller jag gick till badhuset, i strålande sol och 6 fina plusgrader, endast för att upptäcka att det var stängt pga tävling. Så det var bara att återvända hem igen.

På eftermiddagen tryckte vi in oss i Gilles stora bil, hela familjen inklusive Jacqueline och Jean-Claude. Vi behövde inte trycka så mycket men jag och Ingrid fick åla oss in i bak-baksätet genom bagageluckan, vilken var en syn för gudarna. Sen begav vi oss upp i bergen, ända till 500 m ö h faktiskt, till en liten by, som jag tyvärr har glömt namnet på. Där har de i alla fall 400 julkrubbor. Det låter som ett skämt men banne mig, jag tror faktiskt att det var 400. Överallt i byn fanns det krubbor i alla möjliga storlekar och smålekar. Faktiskt riktigt mysigt att vandra runt där och kika även om det var ruskigt kallt! Men det var ju å andra sidan bra uppvärmning (nedkylning?) inför hemresan på torsdag. Jag hoppas att ni har några minusgrader att bjuda på!

Nu ska jag åka och hämta barnen på dagis. Ciao och adjö.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Starka ord

Perfekt är ett starkt ord. Men jag tror att det beskriver mina bullar, just perfekt. Jag tror att de blev perfekta. Snygga är dom och så länge det är utseendet som räknas så kan vi vara glada. Två omgångar bullar har det blivit idag och ja, jag är nöjd.

Sitter barnvakt ikväll. Sånt är livet som au-pair. Herrskapet är på glöggparty och beräknas återvända till hemmets lugna vrå framåt småtimmarna, om Gilles får bestämma (vilket han oftast får). Men bara för att det är lugnt hemma ikväll så tvättar, torktumlar och diskmaskinar jag. Peppar peppar, hoppas att säkringarna pallar.. Man vet aldrig med det här huset.

Idag har jag även flyttat in i mitt badrum. Efter att Gilles (äntligen) hade satt upp min spegel var det inte så mycket att bråka om. Tack och lov så rymdes alla mina saker, som kanske inte var så många, och det är väldigt skönt att slippa bo i påsar, garderober osv. Nu bor jag i mitt badrum istället! Det saknas dock fortfarande dörrar men de dyker väl upp. Jag hoppas att de gör det väldigt snart också, imorse vaknade jag kl 07.24 av att en viss Gilles kom tassande nedför trappen för att glida iväg och shoppa frukost. Lättväckt som jag är hjälps det inte hur duktigt man smyger, därför kommer jag förmodligen att kunna säga exakt vilken tid imorgon bitti som herrskapet återvänder. Det är ju alltid lika intressant. Imorse klev jag hursomhelst upp kvart i nio. Sen dekorerade jag vårt fantastiskt snygga (och sneda) pepparkakshus som faktiskt blev himla snyggt, om jag får säga det själv. En mycket perfekt kristyr hade jag svängt ihop och sen var det bara att tuta och köra. Skorstenen hänger på trekvart och taket håller på att rasa in. Men vackert är det!

Nu ska jag nog gå och inviga mitt badrum med en tandborstningsrunda. Sen lägga mig och läsa lite innan jag går upp och kör igång tvättmaskinen. Ojoj, det blir en lång natt inatt.

Sov så gott och glöm inte att på torsdag kommer jag hem! (Mamma lovade i telefon ikväll att de skulle vara i tid på flygplatsen. Det kändes ju lugnande...)

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Huvudvärk kan komma plötsligt

Jag har huvudvärk. Det är nog för att jag är trött, för det är jag.

I veckan ska jag mest bara jobba över, men det får väl gå ändå.

Idag betalade jag för mig på skolan och hej hopp så blev jag fattig, men imorgon får jag lön för lite strykning, tyvärr inte på långa vägar lika mycket som skolan kostade, men alla pengar är välkomna pengar.

De ska visst strejka igen imorgon också. Det är faktiskt inte riktigt klokt men dessvärre väldigt sant.

Igår bakade jag en kaka, jag fick ett litet infall. En kolakaka med lingon, tyvärr lite för mycket lingonsmak och lite för lite kolasmak för att den skulle vara perfekt, men jag kan inte påstå att den var speciellt oätlig.. Till helgen blir det bullbak för hela slanten. Jacqueline har tydligen en kavel som jag ska få låna så då kommer det att bli mycket roligare, lättare och godare. Vilken himla tur va?!

Nåt annat som är väldigt kul är att jag snart kommer hem. Det ska faktiskt bli jättejättejättejättekul och minst lika skönt. Mamma, jag har kommit på att så länge jag slipper dammtorka något så kan jag stryka utan problem. Dammtorkning är trååååk. Till helgen måste jag dammtorka i mitt rum igen, och städa klart min toalett. Vilken helg jag kommer att ha alltså. Men jag ska äta palt också, det känns bra! Förhoppningsvis orkar jag pallra mig till badhuset också. Vi märker hur det blir!

Nu ska jag lägga mig på min säng och bara ligga där.

/Johanna Jonsson; direkt från Nice

Rose

En vecka sen sist. En sjuk vecka sen sist. Jag har varit en snorunge, jag har haft feber, jag har mått illa men jag har jobbat och slitit ändå!! Utom i torsdags på förmiddagen, barnen var hos doktorn (äntligen ska vi kanske få veta vad Eliot lider av) och jag låg i min säng och läste, precis vad som behövdes. Sen i fredags var jag igång igen. Fast jag är fortfarande en liten snorunge.

I torsdags och fredags fick jag en toalett, ett handfat och en dusch. Det var ju väldigt trevligt må jag säga. Igår vaknade jag fem över åtta av att en elektriker stod och sågade i min vägg, sen satte han upp lampor så nu ser jag något också. På onsdag kommer dörrarna och sen ska det väl som vara klart, det trodde vi aldrig!

Igår kväll skulle Ingrid och Gilles gå på konsert med Hanna och Romain. Jag skulle vara hemma i lugnet och barnen skulle sova hos Jacqueline och Jean-Claude. Men eftersom Hanna och Romain inte kunde gå på konsert, vilket inga andra heller gjorde så fick jag hoppa in tillsammans med Malin. Rose stod på scenen, "den nya Edith Piaf". Riktigt bra faktiskt, kolla in hennes snygga video till "Ciao Bella". Förbandet Oshen var faktiskt också över förväntan och kvällen blev riktigt trevlig.

Imorse sovmorgon till kl 10. Ingrid och Gilles är och kämpar med de sista julklapparna (jag har inte börjat än), Jean-Claude är barnvakt och jag har just avslutat en gröttallrik till frukost. I eftermiddag ska vi göra pepparkakshus och kanske åka in till Nice och gå på ett stycke julmarknad osv.

Imorgon är det måndag igen, ny vecka nya möjligheter. Jag ska jobba mycket mycket och längta mycket mycket efter julen. det blir bra!

Nu ska jag försöka återbringa de svenska bokstäverna till detta tangentbord.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

En helg

Hej hopp. Datorn har nu återvänt hem med Gilles, i fredags faktiskt men helgen har varit fullproppad.

I onsdags flyttade jag för övrigt upp två våningar pga en hemskt stark lukt från målarfärgen i mitt rum. Nu är alla väggar där de ska vara, dock utan dörrar så det är en väldig insyn på toaletten, som fortfarande inte innehåller någon toalett, men det kommer väl..
Och eftersom de byggde klart i fredags gick hela helgen åt till att dammtorka och storstäda för att jag skulle kunna bo där igen. Min bokhylla flyttades ut i min lilla hall och vips blev det lite mer plats. Kort sagt kan jag säga att jag stortrivs, det är rent och snyggt och lite julpyntat med en liten ljusslinga på pianot och en söt krubba bredvid tv:n. Förhoppningsvis får jag flytta in på min toalett snart också så att jag slipper leva i en påse.

I lördags skulle vi ha matgäster och eftersom det behövde städas lite överallt åkte jag och handlade med barnen, Jacqueline och Jean-Claude. Gick smärtfritt, jag hittade tom havregryn vilket ledde till att jag kunde baka en fantastiskt god chokladkolakaka med lingon. Den blev även väldigt uppskattad av våra franska matgäster vilket ju var tur. Och den lilla biten som blev över skickade vi med våra gäster hem eftersom Gilles påstod att jag kunde göra en ny till honom... Men god var den!
Gilles lagade maten = köpte sushi som jag faktiskt lyckades stoppa i mig med endast ett par pinnar i min hand, en stor applåd till mig!

Igår följde jag med Gilles och hans kompis Romain till golfbanan, hör och häpna, helt frivilligt! Jag var i stort behov av frisk luft och det fick jag sannerligen där. Solen sken och ibland var det faktiskt riktigt tyst, superhärligt!
På kvällen skulle vi fara ut och springa, vilket vi också var i stort behov av, men Gilles svek mig i sista stund (det blir en tur ikväll istället) så jag tog en promenad på en och en halv timme, varmt och skönt var det där på kvällskvisten. Sen somnade jag gott under mitt enorma duntäcke kl 22.

Idag var det skola. Överlevde nästan, jag har ont i huvudet därför ska jag ta en alvedon nu och lägga mig i min säng nån timme. Jag är ju ledig fram till kl 17 och det ska utnyttjas i sovande tillstånd. Så godnatt på er allihopa!!

/Johanna Jonsson, direkt fran Nice

RSS 2.0