Basta!

Hej världen!
Imorgon är det fredag igen och Valberg är målet för helgen, igen. Jag stannar dock hemma även fast jag hemskt gärna hade följt med. Men att inte kunna andas pga katthår är tyvärr inte värt det. Jag stannar hemma och håller ställningarna istället. Typ läser böcker, går och simmar och sover jättemycket! Jag ska inte städa en kvadratmillimeter för det har jag gjort så himla bra hela veckan ska ni veta!

Idag bröt Eliot ihop. Jag sa åt honom att han inte fick vara och leka med skräpet i sopkorgen (!) och då blev han arg. Två sekunder senare tog han bilen som Nelly-Lou lekte med, jag sa till honom att man inte får göra så och då ska ni veta, då visade unge herr Giroud att han minsann kan bli arg om han vill. Han skrek och skrek och skrek lite till, sen slog han mig. Då sa jag att man inte får slåss, vilket ledde till att han slog mig ännu mer (dock inte hårt, snälla nån killen är inte ens 2 år). Då jag slutade reagera på att han slogs blev han ännu argare och slog lite till. Då sa Nelly-Lou, som iakttog teatern från soffan, "basta!" och gick därifrån. Jag följde hennes exempel och lät Eliot skrika av sig i några minuter. Sen kom han till mig och hulkade lite, då sa jag att han inte hade varit snäll och att han skulle säga förlåt, vilket han även gjorde. Nelly-Lou ställde sig två centimeter från hans ansikte och frågade "fini? fini? fini?" och sen var allt bra igen.

Mycket ska man vara med om alltså. Det bästa är att det ju går över!

Ja. Som sagt, ensam hemma hela helgen. Jag tror att jag ska passa på att ringa till lite människor också. Så om man hemskt gärna vill ha ett telefonsamtal så kan man ju höra av sig, helst till min telefon eftersom jag inte vet om datorn kommer att vara med mig eller inte. Nu ska jag däremot gå och ringa till Livet i Tyskland. Hon har väntat tillräckligt länge med hennes mått mätt. Och om vi inte hörs igen, ha en skööön helg. Det ska jag ha!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Sol i all ära

I fredags åkte vi till Valberg. Och med den äran!

Snö var det och kanske inte så jättemånga minusgrader, men å andra sidan inte så många plusgrader heller!
Kort sagt så var det himla trevligt, solen sken på oss non stop och baguette doppad i smält Camembert är helt okej.

Det första som hände var att jag gjorde tre snölyktor på vår lilla altan och Gilles blev helt till sig i trasorna, han hade aldrig sett något liknande förut och de enastående vackra skapelserna finns förevigade på bild.
I lördags åkte vi pulka vilket ju inte var igår, men dock väldig kul. Eftermiddagen spenderades i solen på en terrass med näsan i en bok, Gilles åkte skidor och barnen sov. Sju timmar efter att vi lämnat huset på morgonen kom vi hem igen lite brunare och lite tröttare.
Söndagen spenderades också i solen innan vi begav oss söderut igen.
Summa sumarum: Snö är inte så dumt ändå!

Tisdag idag. Jag är trött men det får gå ändå!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Jag är inte död

Hej världen!

Datorn har befunnit sig i Paris (ja, den åker dit ibland) i några dagar och därför har jag jobbat en hel massa istället för att sitta här och skriva ner vad som händer.

Sen sist så har det, i alla fall, hafts magsjuka. Nelly-Lou kräktes 5 gånger i lördags och under natten var det nästan min tur två gånger. Söndagen spenderades i sängen med feber och magont.

Måndag och tisdag, skola och jobb som vanligt. Sen städning, jobb, lite övertid, solsken och städning. Imorgon är det fredag och då åker vi förhoppningvis upp till Valberg och snön. Jag känner att jag behöver påminna mig själv om att jag är norrlänning så lite snö och kallgrader kommer nog inte att göra skada!

I övrigt så drömmer jag en hel massa jätteintressanta drömmar och alltid är det med några stycken som jag saknar. Jag tror att det är för att jag saknar er som jag drömmer om er.. Det är ganska mysigt faktiskt!

På återläsande kära vänner!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Äntligen fredag

Strykberget från igår är försvunnet och det är helg!

Jag har ont i fötterna efter en lång promenad i solen med Nobel. Ikväll ska jag lägga mig i sängen och läsa min jätteläskiga bok!

Nu ska jag leta mig något att äta, wish me luck..! (Det blir antagligen rester från lunchen idag, som var rester från middagen igår, som var rester från lunhen igår..)

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Askungen in person

Veckan har gått bra, bara en liten dag kvar!

Men först ska jag sitta barnvakt. Hela kvällen minsann för herrskapet är på cirkus med prins Albert av Monaco (jag undrar om han är i eller utanför manegen?!) Så jag får alltså vara hemmafru ikväll. Barnen är i säng och somnade nog omedelbums (peppar peppar), diskmaskinen är körd, en tvättmaskin är snart körd, nästa ska i och jag ska stryka två tvättkorgar tvätt, hade jag tänkt.. Sen om jag hinner och orkar (vilket jag nog inte alls gör) så har husfolket en hel del tvätt som ska strykas också, plus min egen.. Hujedamej alltså.

Men jag har nånting att pyssla med och det är ju alltid skönt. Eftersom boken jag läser är himla läskig så hade jag ändå inte vågat ligga och läsa, ensam som jag är. Strykning får det bli med lite svängig musik i öronen!! Fast då måste jag gå och sätta igång strykjärnet nu, det är italienskt och tar sin lilla tid på sig innan det blir varmt.

Jag hade även tänkt ringa Sverige, det hinner jag nog tyvärr inte så dom får vackert vänta!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Je parle français..

Trots att det tokregnar ute så är jag glad ändå!

Jag är glad för att jag kan ringa gratis till Liv i Tyskland och jag är glad för att Thomas tycker att jag pratar bra franska.
I fredags la han märke till att jag sa EN Avignon istället för À Avignon, (vanligtvis säger man à om städer men inte om de som börjar på A för då blir det krockigt) och det tyckte han var bra. Och ikväll sa han "tu parles bien français maintenant".

Så nu vet ni alla där hemma i Svedala, hon är på G hon där nere i Snigelland.

Nu ska jag gå och göra mig lite gröt till middag, Gilles är i Paris och då får man ta vad man hittar.. Sen ska jag lägga mig i min säng och förhoppningsvis få en lång natts sömn.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Biogas till världen!

Jaha. Då regnar det igen, soliga rivieran snackar vi om!

Lördagkvällen var trevlig. God mat och trevligt sällskap, kan man begära annat?

Igår sov jag lite längre än planerat, masade mig upp kvart över tio och sen skuttade jag iväg i solen till badhuset. Simmade nån kilometer och sen skuttade jag hem igen. Skurade lite och sen skuttade jag och Nobelus ut i solskenet. Ner till stranden bar det av där alla andra också var. Vi trängde oss bort till en flod som hette Le Cagnes och då vände vi. Efter ganska exakt två timmar återvände vi hem och uppskattningsvis hade vi då marscherat 1,3 mil. Inte så pjåkigt, men sen var det fint väder också!

Familjen kom hem vid 18-snåret, barnen hade väl vuxit 3 cm var och blivit snoriga nanting. Sen kräktes Nobel två gånger på mattan och då fick det räcka så jag la mig i min säng och somnade skönt.

Skola idag. Vi konstaterade att Sverige ligger långt fram i miljöarbetet. De andra hade aldrig hört talas om biogas, jag är stolt över min stad!

Nu ska jag vara ledig tills jag ska hämta snorungarna.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Impulsklippt

Nu pissregnar det. Igen. Jag blir snart jätteless!

Imorse sov jag till kl 9. Klev up halv 10. Åt frukost och funderade över dagens inehåll.

Det slutade med en tur till Antibes där jag gick runt och tittade på alla affärer som hade lunchstängt. Sen gick jag och impulsklippte mig. (Fast det var inte riktigt jätteimpulsivt eftersom jag hade bestämt att jag skulle klippa mig inom en snar framtid.) Så nu är håret kort och mycket fräschare än det var i förrgår. Dessutom kostade kalaset endast 250 svenska riksdaler, eftersom jag är ung och under 20 år. Ungefär hur bra som helst!
Sen regnade det jättemycket så jag åkte hem. Men Antibes var trots det blöta från himlen en fin stad.

Ikväll kommer Lena hit. Vi ska laga mat och se en film. Det blir nog väldigt trevligt.
Imorgon tänkte jag gå och simma. Sen ta en långpromenad med Nobelus som bara ligger inne och surar annars.(Fast igår var han söt och kom och satte sig i mitt knä.)

Nu ska jag gå och se om jag behöver köpa något till maten. Det blir kanske en hel tacopaj istället för en halv...

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Jag tog bilen.

Och det var bra för jag kom hem med tre tröjor och tandkräm. Plus lite köttfärs och juice, det viktigaste förstår ni.

Man skulle kunna påstå att jag har fyndat. Tre tröjor för endast 27,85? varav den ena kostade 19,95?. You do the math!
Till råga på allt använde jag ett presentkort vilket ledde till att ur min plånbok försvann endast 2,85?. För tre tröjor. Det är fint! Två av tröjorna (de billigaste) var dessutom av biologisk bomull och 10% av priset gick till WWF. Då gjorde det inte så mk att den ena inte var så snygg, den kostade inte ens 30 spänn och jag räddade kanske en panda i Asien.
Snacka om lyckad shoppingrunda.

Det blev en morot till middag efter ett långt och stärkande samtal med mammpappa. Vi avhandlade både det ena och det andra, jag fick ett havregrynsgrötrecept och mamma fick analysera en låt åt mig. Det var mycket bra!
Sen hoppade jag in i duschen, till mammas stora lycka. Så nu är jag hemskt ren och både diskmaskinen och tvättmaskinen är igång så nu kan vi gå och sova med gott samvete. Vilket jag också ska göra precis i detta nu.

Det är trots allt inte jättehemskt att var ensam hemma. Jag har ju en hund. Inte vilken hund som helst, han är Nobel!
Sov gott

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


jag glömde..

..det är SKITTRÅKIGT att vara ensam!

Och jag tar bilen.


Den så kallade beslutsångesten

Har varit hos Thomas och strukigt i några evigheter. Kom hem till ett mökt och tyst hus. Har just ätit ett fenomenalt gott äpple. Sitter och funderar på om jag kanske ska gå ner till Cap istället för att ta bilen. Det regnar ju lite mindre nu. Men jag kom just på att om jag ska handla så orkar jag nog inte bära hem allt (jag ska ju köpa tandkräm). Det får bli bilen.

Kylskåpet är typ tomt. Jag har inte en tillstymmelse till aning om vad jag ska äta idag. Jag vet inte ens vad jag ska äta imorgon. Kanske gör jag en halv tacopaj, hur det nu ska gå till. Gröt kan jag äta ikväll, det blir bra.

Nä, nu ska jag bege mig. Fast jag tar nog kanske och promenerar ändå, jag har inte råd att handla så mycket.. Vi får se.
Hursomhelst så ska jag duscha när jag kommer hem!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Vecka 2, 2008

Idag är det fredag vilket betyder att det jättesnart är helg.

Tänkte försöka mig på en kort sammanfattning av veckan..

Tisdags, Gilles skjutsade mig till tåget. Vi såg en massa blåljus och det hade tydligen varit en dödsolycka. Ingrid hade sett alltihop, kroppar som flög och folk som ropade på hjälp. Jag och Gilles såg resterna. Sen skola och redovisning som blev kort men helt okej. Sen tror jag att jag städade innan barnen hämtades. Eliot kissde på pottan för första gången och alla var glada. Till middag blev det hämtpizza.

Onsdags jobb. Vi gick och handlade, barnen var snälla och det gick som bra. På eftermiddagen skulle Ingrid promenera på stranden med barnen och sen gå och fika. Jag följde med för att kunna promenera jag också. Bilen skulle parkeras på Cap vilket vi ganska snabbt insåg var omöjligt. Rean startade nämligen och ALLA var där. Så vi åkte därifrån, till lekparken där Nelly-Lou blev attackerad av en ful liten pojke. Han tog ett stadigt tag i hennes kind och slet. Hans mormor/farmor sa att han kramades. Lite senare attackerade samma fula pojke en annan tjej i Nelly-Lous ålder, samma sak - ett stadigt tag i kinden och mormor/farmor som sa att han bara kramades... Vi får hoppas att han slutar ge sig på tjejer snart... Sen handlade vi, åkte hem och åt god glöggmarinerad kyckling till middag. Ingrid hade stått vid spisen och Gilles var imponerad. Sen somnade jag i soffan!

Igår jobb. Eliot var på tokdåligt humör. Förmiddagen var enormt lång vilket inte alls var kul eftersom jag skulle jobba på eftermiddagen också. Allt löste sig på något vänster. Jacqueline och Jean-Claude kom och tog med barnen till Cap, jag följde med och spanade in rean som faktiskt överraskade. Betydligt mer välordnat än i Sverige och bra rea, 50-70% på det mesta och sånt är ju alltid kul. Sen blev jag trött och vi åkte hem. Bad och mat för barnen sen hopp i säng, de somnade innan de visste det själva. Ingrid och Gilles kom hem snett efter halv nio och det blev hämtpizza till middag. Sen somnade jag väldigt skönt i min säng.

Idag tokregnar det, igen. Gilles tog med sig Nobel till jobbet vilket ju var ett steg i rätt riktning..  I eftermiddag åker familjen till Avignon och stannar där hela helgen. Jag ska stryka hos Thomas, handla (kom ihåg tandkräm johanna) och om jag har bil/det regnar mindre ikväll så ska jag nog gå på rea med mina pengar.

Imorgon ska jag kanske gå och simma, kanske ta tåget västerut och se vad jag hittar, kanske vara med Lena (vilket jag hoppas). På söndag ska jag kanske gå och simma, förmodligen skura eftersom jag inte tänker göra det idag, kanske ta en jättelång promenad (om vädret inbjuder). Vi märker. Hursomhelst så är jag och Nobel väldigt själva hela helgen men vi ska nog överleva det!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Skolkmåndag

Hej. Idag är det måndag. Jag är hemma och mår illa. Fast kanske inte så mycket längre. Men igår kväll och imorse, så jag stannade hemma från skolan idag. Eller jag har haft lite skola, jag har gjort klart arbetet som jag ska redovisa imorgon. I god tid för att vara en Johanna. Min redovisning som ska vara ca 15 minuter kommer att bli 7 minuter med lite tur. Men 7 minuter är många fler minuter än inga alls!

I lördags jobbade jag mellan nio och halv tre. Min lediga förmiddag i fredags fick jag alltså ta igen, men det gick ju smärtfritt. Ingrid åkte in till Nice, jag och barnen gick till lekparken där vi träffade en finlandssvensk pojke och hans pappa och farfar. Sen gick vi hem, kl 12 närmare bestämt. Efter några minuter dyker en nyvaken Gilles upp. Snacka om sovmorgon! Det tog han dock igen på eftermiddagen då han (med viss hjälp av mig) hängde upp ett duschdraperi och ett handdukselement i mitt badrum, nu är det faktiskt jättemysigt och lite varmare.. På kvällen kastade vi ut julen (speciellt Eliot som kastade julgranskulor åt höger och vänster) och jag var glad.

Igår gjorde jag ingenting. Eller jag hade jullov. Jag läste, lyssnade på musik och såg film. Jacqueline och Jean-Claude kom förbi och vi åt typ "trettondagskaka" och drack champagne. En helt normal söndag! På kvällen började jag må illa så det blev tidigt i säng.

För övrigt så är det kluvet. Jag har hemlängtan samtidigt som jag vill vara här. Man kan uppenbarligen inte få allt här i livet.. Det ordnar sig nog. Jag kan alltid tänka lite på Liv som är i Tyskland och tydligen har det jättebra. Eller så kan jag tänka på nästa helg då vi nog ska åka till Valberg och jag ska få göra snöänglar och ha kul.

Nu ska jag nog ta en promenad i solen. Hoppas att det blir vår snart. Vintern i Nice kan man gärna hoppa över!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Regnet det bara faller ner

Tilbaka i regnet. Det har regnat i princip hela tiden sen jag kom tillbaka. Inte jättekul!

Barnen såg förvånade och rädda ut när jag kom. Gilles föste ut dem på balkongen och de förvandlades till två fågelholkar.. Men Gilles såg väldigt glad ut vilket han enligt Ingrid också var. Han hade tyckt att det var lite tomt utan mig.

Barnen slutade vara fågelholkar och blev istället två plåster som satt fast på mig hela dagen i onsdags. Nu är de mer som vanligt. Fast de har blivit lite mer barn sen jag såg dem sist! I övrigt är allt som vanligt förutom att jag jobbade över igår, Gilles kom hem före Ingrid och idag är han ledig vilket ledde till att jag kunde kliva upp halv 10! Nu är han dock hos farbror doktorn så då måste jag göra rätt för lönen.

Flygresan gick bra, det var lite skakigt men jag sov mest hela tiden. Tre rader bakom mig satt Anders Ekborg och Lia Boysen med familj. De fick jag sedan stå och trängas med på bussen när vi skulle förflyttas från flyget till terminalen. Det var väl det ovanligaste som har hänt sen sist.

Nu ska jag nog kanske eventuellt göra klart mitt arbete som ska redovisas i skolan på tisdag, fy tusan!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

RSS 2.0