Vatten överallt

Idag är det måndag och jag har inte gjort någonting förutom att prata med Liv, skura lite här och där, tvätta mina kuddar, duschat och suttit vid datorn (som fortfarande är i mitt våld). Det tokregnar ute och det är tydligen bara början på hur resten av veckans väder kommer att se ut. Jippie!

Jag hade faktiskt tänkt plugga lite franska också. Och städa mitt badrum, det skulle inte vara helt fel faktiskt. Stryka mina kläder också kanske. Jag är nog en riktig housewife ändå (någon ska ju vara det).

Matlagning stod ju egentligen på mitt schema idag men eftersom det regnar och jag inte har någon vidare lust att vandra iväg till affären så får maten vackert vänta tills imorgon.

Nä, jag ska väl kanske ta och angripa badrummet då. Fast allra först dricka ett glas vatten eller två. Man ska dricka mycket vatten, det sägs att man blir vacker då. Sen är det väldigt nyttigt också!
Dagens hälsotips sådär.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Utlåtanden

Jaha, ska jag komma med ett litet utlåtande om Eurovision i alla fall. Jag som såg det på franska!
För det första så kom Sverige på 18:e plats och inte 21, mammaaa!! Den ena franska kommentatorn trodde att Sverige skulle ro hem hela skiten. Ack så fel han hade. I övrigt så pratade de en hel massa mest hela tiden. De tyckte att Anna Sahlin var jättesöt när hon gav poängen för Estland. De förtydligade att Björn Gustavsson var en komiker (och en ung svensk söt blond pojke). De kommenterade alla korta kjolar och magdanser. De tyckte att bidraget med de stickande brudarna och tjejen i äppelkjol var jättebra. Och de skyllde Rysslands seger på att de hade OS-mästaren i konståkning med sig..

Sen kan jag komma med ett utlåtande om La Bohème också. Eller egentligen inte. Men det var coolt Opera är coolt, jag kan inte komma på något annat ord. De skriker och gapar så man hör inte vad de sjunger, men det är en upplevelse i sig faktiskt. Och jo, jag tycker nog om det. Sen blev jag himla spelsugen också..... Det trevligaste var att jag fick en blomma när jag stod och köade i regnet. Eller alla mödrar/blivade mödrar fick en blomma, det är ju trots allt mors dag!

Och angående min bloggblomma så är det en hel häck av såna blommor längs min gata. Jag tror att det blir konstiga frukter sen.. Spännande!

Annars så ser det ut att ska regna precis hela nästa vecka. Det sämsta vädret på många år på rivieran. Vilken tur att jag lyckades pricka in just det här året då.. Jacqueline sa t o m att det var mitt fel att det var så här dåligt väder. De ska ju skylla på något (eller någon).

Imorgon är det måndag och jag ska göra precis ingenting!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


Mamma

En blomma till alla mammor på mors dag!



Eurovision på franska

Idag har jag bedrivit vård av sjuk familj. Halsfluss och feber. Jag har köpt medicin och öppnat dörren för doktorn. Bra av mig!

Nu ser jag Eurovision. Det sänds i Frankrike också och kommentatorerna pratar sönder alla låtar så jag vet inte hur något bidrag har låtit. Dessutom säger de INGET vettigt. Tacka vet jag Kristian Luuk!

Imorgon är det mors dag. Grattis alla mammor, speciellt min mamma!
Jag ska på opera. Det ni! Det blir kult hoppas jag.

Nu ska jag njuta av pausunderhållningen.. eh..

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

24

Jag åkte till Cannes igår. Med buss. Men jag åkte rätt snabbt hem igen, med tåg. En hel massa folk men kändisarna lyste med sin frånvaro. Nu får det vara nog med Cannes på ett tag.
Det första som hände när jag kom dit var att en man stoppade mig på gatan och frågade om jag möjligtvis inte ville ha en biljett till en filmvisning samma kväll. Jag ville egentligen inte gå och se nån film men han insisterade verkligen så jag tog biljetten, som för övrigt var väldigt fin.

Idag är det mulet och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Eller jag måste gå och köpa tandkräm så jag får väl göra det. Och ladda inför Eurovision ikväll. Heja Sverige!

Om en månad är det förresten 24 juni. Det är lite läskigt tycker jag.
Och om det är 24 juni om en månad innebär det att det är 24 maj idag och det innebär att Gilles fyller år.
Grattis!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

En sista chans

Jag har polerat skåpluckor och jag har skurat golvet! Det blev faktiskt lite renare.
Sen ställde jag mig och strök så nu är det också gjort. Och så blev det helt plötsligt helg.

Tror att jag ska åka en sista sväng till Cannes ikväll. Jag börjar bli lite less. Det är ju bara en massa japaner överallt. Fast förhoppningsvis är de lite mer utblandade av kändisar en fredagkväll. Sen ger jag upp. Men jag tycker ändå att jag har gjort det rätt bra. Frågan nu är bara om jag ska åka buss eller tåg..

Imorgon är det Eurovision, i Frankrike också. Fast Frankrike riskerar att diskas eftersom deras kommentator sa dumma saker om Sveriges bidrag igår. Sånt tycker vi inte om! (Dumma saker alltså.)

På söndag är det mors dag, i Frankrike också. Men det spelar ingen roll för min mamma är i Sverige. Jag ska i alla fall gå på opera. Kulturellt värre, jag vet!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Solen fortsatte att skina

Jag promenerade. Med Nobel. Han har sämre kondition än mig, nu är det illa!

Sen bakade jag och Nelly-Lou väldigt goda chokladbollar. Jag kan faktiskt inte komma på senast jag åt hemmagjorda. På tok för längesen var det i alla fall.

Ingrid klippte gräsmattan på eftermiddagen och det var ju faktiskt jättenödvändigt. Dock inte i min lilla trädgård så där är det fortfarande en dryg halvmeter högt. Exotiskt, jag vet!

Sen fick jag ett ryck och skuttade ut på en löprunda. Det resulterade i en illaluktande Johanna, men vem har sagt att man måste lukta gott?! Nu kan jag duscha med gott samvete ikväll.

Imorgon är det fredag och då ska jag polera köksluckor och golv. Jag tycker faktiskt inte att det är så jättekul. Men det får gå, snart är det gjort! Sen är det helg och då åker jag nog till Cannes, med alla andra...

Nu ska jag ringa min morbror som säkert sitter och äter middag. Folk brukar göra det när jag ringer, oavsett vilken tid på dygnet det är. Konstigt alltså!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Sovmorgon LJUVLIGA sovmorgon

Solen skiner..
Jag börjar jobba kl 10.

Jag har sovit gott. Jag är nästan pigg. Jag är peppad på dagen.

Kan det bli bättre?
Kanske, nu ska jag gå ut och promenera.

/Johanna Jonsson, direkt från Nice


Och så var de bara fyra...

Hah! Jag är SÅ nöjd för jag har fått sovmorgon till kl 10 imorgon. Det tycker jag faktiskt var jättebra. Sen kidnappar Ingrid Eliot och jag och Nelly-Lou bakar chokladbollar så det står härliga till. Kan det bli så mycket bättre?

Ikväll var det dags för sedvanliga idol. Franska idol, det går inte av för hackor ska ni veta. De var fem stycken, fyra killar och en tjej (som kommer att vinna för hon är outstanding). Sen sjöng han som jag inte alls tycker om faktiskt ganska bra tyvärr och han som sjöng sämst fick stanna kvar. Tävlingens monster Ycare fick tack och lov också stanna kvar. Jag och Ingrid tyckte inte alls om honom i början. Han var läskig, stirrade så när han sjöng. Men om jag ska vara riktigt ärlig så tycker jag om honom. Han sjunger bra, han gör sin grej bra och han är kreativ. Han är värd en plats i finalen, dessutom har han slutat att stirra. Så varje onsdag sitter vi där framför tv:n och hejar på vår Ycare. Tänk så ett tv-program kan engagera människor!

Visste ni förresten att popcorn kläcks?

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Bin är farliga

Jag har snott en dator och lagat internet. Allt för er skull!
Så nu ligger jag på min säng, lyssnar på bullret från motorvägen och önskar att det skulle fläkta liiiite mer än vad det gör.
Det är faktiskt jättevarmt, typ 25 grader, mulet och stillastående luft. Jättejobbigt, jag får huvudvärk så fort jag går ut. Därför är jag inne. Huvudvärk är nämligen inget att ha, som min pappa skulle ha sagt!

Idag är det onsdag och det har varit en bra dag. Barnen lallade runt i godan ro hela förmiddagen. Sen skulle vi äta fast Nelly-Lou tokvägrade. Hon hade fått för sig att det var ett bi i maten och sa att det var farligt. Sen la jag Eliot och försökte få i lillstrumpan lite mat, vilket gick ganska bra tills hon kom på att det ju var ett bi i maten och tokvägrade därefter. Akta er för bin i maten, det är farligt!

Eftersom jag inte går i skolan längre och Gilles var i Paris så fick jag gå med barnen till dagis i måndags och igår. Det var ju faktiskt riktigt trevligt. Sen i måndags var jag på camping-sightseeing och igår åkte jag till Cannes. Där dök Spindelmannen himself upp, med jättemycket skägg och solglasögon. En dag kom Woody Allen ut och vinkade lite också. Och franska skådisar. Men jag har faktiskt sett många fina bilar också, det är inte klokt vad vissa människor har för mycket pengar. Och något jag verkligen har sett är asiatiska turister. Hjälp alltså, de är överallt! Mest japaner tror jag, fast jag är ju ingen expert på asiater direkt. Men många är de!

Imorgon är Ingrid ledig för det är helgdag i Monaco. Och jag hoppas att hon gör som hon sa en gång och tar med sig Eliot och åker nånstans. Lite quality time sådär. Det innebär att jag och Nelly-Lou ska äga huset, jag tror att vi ska göra chokladbollar. Det kommer hon att tycka om, och jag också för den delen. Det var ju faktiskt ungefär 93 år sedan jag bakade chokladbollar. Alldeles på tok för länge om ni frågar mig.

Nyss fick jag en present av Eliot också. Ett halsband av makaroner. Jag tycker faktiskt att det var jättefint och det är ju tokpraktiskt om man skulle råka bli lite hungrig. Fler ätbara halsband tack!

Nu ska jag surfa runt och läsa världsnyheter. Alltid lika spännande!

/Johanna Jonsson, direkt från Nice

Tillsammans är man mindre ensam

Nu är det helg igen och jag har firat genom att
- vakna av ett sms kvart i 7, LIV?
- Vakna igen kl 9 och ligga och läsa min enormt bragia bok som har en san fin titel att jag blir lite rörd.
- Prata jättelänge med mina föräldrar samtidigt som jag försökte äta frukost, vilket ledde till att det tog 1,5 timme för mig att fa i mig frukosten..
- Duscha, vilket var väldigt nödvändigt
- Lyssna pa bra musik och förbereda mig sa att jag kanske med lite tur kommer att fa äta riktig mat inom en snar framtid. (Alltsa läsa recept och skriva inköpslistor) (jo, jag är snart vuxen jag..)

Sen gick jag till grannen och nu sitter jag vid deras dator och försöker ordna flygbiljetter upp till linnea. Inte superenkelt faktiskt.

I torsdags var jag i Cannes med alla andra. Solen sken, taget var försenat och jag sag nagra sma kändisar, typ Eva Longoria och Danny Glover (fast han var ganska stor). Sen sag jag Maradona ocksa, promenera med sin hund. Fast det var nog inte Maradona ända för ingen annan verkade känna igen honom..

Idag är det inte jättefint väder, därför är jag inte i Cannes, som var tanken. Kanska aker dit imorgon istället, om det gar nat bra tag, eller kanske en bra buss. Vi märker!

Nu ska jag boka flygbiljetter, wihoo!! Jag ska till Annecy pa semester :)
Sen ska jag njuta av helgen, fast det är daligt väder. Det är skönt med helg, me like.

/Johanna Jonsson, direkt fran Nice

Det som inte dödar det härdar

Kort sagt var min helg inte sa lyckad.

Jag längtar tills det börjar komma hit lite folk som jag kan krama, snaaaart!!

Ikväll inviger Sean Penn filmfestivalen i Cannes, jag ska inte dit.
Ikväll.
Men troligtvis imorgon och en massa andra dagar.

Solen skiner och barnen har varit onsdagströtta.
Jag väntar pa post fran Sverige, det är inte varje dag förstar ni.

Äsch, sköt om er!

/Johanna Jonsson, direkt fran Nice

Prosit ska du ha

Min enormt härliga lördag förra veckan följdes inte av en lika härlig söndag, tyvärr.
Johanna vaknar halv elva och är förkyld. Jepp, sa kul var det!

Jag lag pa min säng hela söndagen. Pa mandagen masade jag mig till min sista skoldag som blev rätt lyckad, trots de förkylda omständigheterna. Efter det hade min kroppstemperatur party. Ena sekunden hade jag feber, nästa inte. Och sa höll det pa till i onsdags. Jag slapp städa vilket jag inte vet om jag är tacksam för eller inte, det kommer bli rätt kul att städa nästa vecka, ujujuj...
Igar var jag ledig, 8 maj är helgdag i Frankrike, de vann nämligen ett ganska stort krig för 63 ar sedan just 8 maj. I Italien var det ocksa helgdag, de förlorade nämligen ett ganska stort krig för 63 ar sedan. Inte svensk logik där inte!
Monaco hade inte helgdag igar, de var inte ens med i ett ganska stort krig. Därför jobbade Ingrid och Gilles tog hand om sina barn. Vi akte och köpte haklappar och nästan en cykel till Gilles, för han kan tydligen cykla. Det kunde Eliot ocksa, han for runt i affären pa en tvahjuling med stödhjul som att han inte alls bara var 2 ar.. En fröjd att beskada!

Sen var det väldigt soligt igar sa jag gick fran Villeneuve-Loubet och ordnade mig ett par solbrända axlar. Det var väl bara en 27-28 grader sadär, snart blir det ett dopp i det gröna!!

I helgen hade jag sett fram emot en lugn och skön helg, det blir nog inte riktigt sa men vad ska man göra? Jag far ha en lugn och skön helg en annan helg. Dessutom ska himlen öppna sig pa söndag och allt ska bli blött, kulkul.. Det är soliga rivieran jag bor pa.. Rivieran i alla fall.

Nu ska jag nog ta och skriva mig nagra mejl, alltsa inte till mig själv utan till nan som kanske vill ha ett mejl. Vi far se var det slutar.

/Johanna Jonsson, direkt fran Nice

P.S. När blev det 9 maj? Snart är det ju juni...

En solig dag i Nice

image9

Lite glad blir man allt

En helg i majmaj

Nu är det ju faktiskt inte april längre. För det är faktiskt maj och det är skitcoolt!!

När man inte kan stjäla en dator far man helt enkelt göra inbrott, vilket jag ocksa har gjort. Med nyckel och allt.
Jacqueline och Jean-Claude är i Valberg och Gilles gav mig nycklarna till deras hus, sa min kriminella bana fortsätter.

Idag är det annars väldigt varmt och skönt ute. Minst 25 härliga grader och jag firade genom att ga till Villeneuve-Loubet och köpa mig en glass. Sen satte jag mig pa stranden och läste lite, skönt värre.

Imorgon ska det bli minst lika bra väder sa jag far väl göra nagot liknande da. Allt för att ladda inför min sista skoldag som är pa mandag. Lite vemodigt känns det, men en dag skulle det bli sa. Och den dagen är pa mandag.

Och om vi ska fortsätta att prata om min framtid sa är jag ledig pa torsdag. 8 maj ni vet. En bra sak som kom fran andra världskriget. Sen är jag ledig 12 maj ocksa men det beror nog mer pa att det är annandag pingst, och sa vitt jag vet har det ingenting med andra världskriget att göra. Sen kommer jag att vara ensam hemma nästa helg och det ser jag faktiskt fram emot riktigt ordentligt. Da ska jag njuta i fulla drag!!

Annars sa tror jag inte att det var sa mycket annat. Sommaren är här och da är det ju dumt att klaga!!

Pa aterläsande vänner.

/Johanna Jonsson, direkt fran Nice

RSS 2.0